Sådan fjerner du uro i kroppen (uden at overspise)

Saadan fjerner du uro i kroppen

Kender du til uro i kroppen? Og føler du ofte, at overspisning er din eneste vej til mere ro?

Når jeg spørger klienter, hvad de tror, at deres overspisning umiddelbart giver dem, svarer de ofte, at det er en følelse af ro. Rigtig mange mennesker bruger overspisning som en metode til at dulme uro i kroppen på, og det er der faktisk en god forklaring på.

Derfor overspiser du, når du føler uro i kroppen

En af grundene til, at du kan få trang til at overspise, når du føler uro i kroppen, er bl.a., at overspisning tvinger kroppen til at aktivere det parasympatiske nervesystem. Det parasympatiske nervesystem er det nervesystem, der er aktiveret, når vi er afslappede. Det sympatiske nervesystem er derimod det, der er aktiveret, når vi er stressede og pressede.

Det sympatiske nervesystems formål er altså at gøre os i stand til at flygte fra en farlig tiger - hovedsageligt ved at øge blodtrykket, hjerterytmen og aktiviteten i hjernen. Det parasympatiske nervesystem har derimod til formål at regulere alle de mere normale og ikke så akutte processer i kroppen som f.eks. vores fordøjelse og forbrænding.

Vores fordøjelse og forbrænding fungerer altså mest optimalt, når vi er afslappede og vores parasympatiske nervesystem er aktiveret, og det er netop derfor, at kroppen tvinges til at skifte til det parasympatiske nervesystem (og vi derved føler mere ro i kroppen), når vi har overspist.

Dette skift gør kroppen automatisk som en hjælp til at kunne fordøje den store mængde mad, som vi har indtaget, og det gør netop også, at vi automatisk vil føle os mere afslappede. Det er også denne mekanisme, som nogle kalder for "madkoma", og som vi kender, når vi bliver trætte og lade umiddelbart efter et stort måltid.

Der er altså en helt fysiologisk forklaring på, at vi kan have lyst til at overspise, når vi mærker stress og uro i kroppen.

Ulempen ved at bruge overspisning til at komme af med vores uro i kroppen er dog, at det selvfølgelig er en meget uholdbar løsning med mange negative konsekvenser på sigt - både fysisk og mentalt. Heldigvis findes der mange andre og langt mere hensigtsmæssige metoder til at aktivere det parasympatiske nervesystem og komme af med uro i kroppen - og endda på ganske kort tid.

7 effektive tips til at fjerne uro i kroppen:

1. Træk vejret dybt

Et af de vigtigste, hurtigste og mest lettilgængelige redskaber til at reducere uro i kroppen er at trække vejret dybt. Dybe vejrtrækninger helt ned i maven har den fantastiske effekt, at det automatisk er med til at aktivere det parasympatiske nervesystem og afstresse kroppen.

At have intensiv fokus på din vejrtrækning i et par minutter tvinger dig også til at fokusere mere på din krop i nuet, frem for at være for meget i hovedet, hvilket også kan have en stress-nedsættende effekt i sig selv.

Så næste gang du får lyst til at overspise pga. uro i kroppen, så prøv som minimum at lukke øjnene og tage et par dybe indåndinger helt ned i maven. Hold gerne vejret i nogle sekunder, inden du puster ud igen.

2. Tag magnesium

Magnesium er vigtigt for nervesystemet og er ofte også en mangelvare i kroppen, når vi er meget stressede. Magnesium er bl.a. vigtigt for muskelfunktionen og har en beroligende effekt på nervesystemet. Magnesium hjælper også til at regulere stresshormonet kortisol og søvnhormonet melatonin, og på den måde har det også en vigtig funktion for vores søvn. Så hvis du ofte oplever uro i kroppen eller lider af søvnbesvær, så kan det være en rigtig god idé at tage et ekstra tilskud af magnesium.

3. Tag et varmt bad

Et varmt bad kan også virke afslappende og afstressende og give dig en følelse af nydelse. Hvis du får lyst til at overspise om aftenen, kan det især være en god idé at tage et langt varmt bad, vikle dig ind i et håndklæde og lægge dig under dynen.

For at aktivere dit parasympatiske nervesystem aller mest, kan du også prøve med et veksel-bad, hvor du starter ud med et hurtigt koldt skyl, og derefter slutter af med et langt varmt bad.

4. Drik beroligende urtete

Det kan også være en god og mild løsning at sørge for at have noget beroligende urte-te i huset. Især urterne kamille, humle, citronmelisse og baldrian virker beroligende på nervesystemet.

Du kan med fordel også sørge for at udskifte din kaffe med te, da kaffe ofte er med til at øge produktionen af stresshormoner og derved forårsage mere uro i kroppen.

5. Bevæg din krop (på den rigtige måde)

Nogle gange kan uro i kroppen også ganske enkelt skyldes, at din krop trænger til at røre sig og forbrænde noget energi og stress. Vores krop har et helt naturligt behov for bevægelse, og fysisk bevægelse kan bl.a. også hjælpe os til at omsætte svære tanker, følelser og fornemmelser, så de kan være nemmere at rumme.

Husk på at bevægelse ikke nødvendigvis behøver at være i form af hård motion. For at komme af med uro i kroppen er det faktisk vigtigere, at du bevæger dig på en måde, som du kan lide, og som ikke overbelaster din krop for meget.

Du kan f.eks. prøve at sætte din yndlingssang på anlægget og danse rundt i stuen i 10-15 minutter. Du kan også prøve at gå/løbe en tur i naturen eller dyrke yoga. Hvis du generelt oplever meget stress og uro i kroppen, kan jeg også anbefale bogen Yoga mod Stress, som bl.a. indeholder en masse fakta om stress og yoga samt en masse simple og konkrete øvelser, der kan hjælpe til at sænke stress og uro i kroppen. Du kan bestille bogen her.

6. Skrig i en pude

Rigtig ofte kan indre uro i kroppen også være et tegn på, at der er nogle følelser i dig, der ikke får lov at komme ud. Det kan måske være, at du er dårlig til at sige fra eller udtrykke følelser som vrede, frustration, irritation og sorg.

Nogle mennesker kan endda også have svært ved at tillade sig selv at udtrykke positive følelser såsom glæde, overraskelse og begejstring.

At lære at tillade dine følelser at komme til udtryk er generelt en god ting, hvis du ofte oplever indre uro. Følelser er nemlig energi, der helst ikke skal hobe sig for meget op i os. Ellers vil vi netop opleve uro i kroppen. Vores følelser skal gerne være i flow og bevægelse hele tiden.

En meget hurtig løsning, som jeg selv bruger ind imellem, kan f.eks. være at skrige ind i en pude.

Du kan også også få afløb for negative følelser ved at sætte dig alene i et rum, lytte til noget følsomt musik og tillade dig selv at græde. Faktisk har forskning vist, at når vi græder, fordi vi føler os triste eller stressede, så kommer der stresshormoner med ud gennem vores tårer. At græde er altså nogle gange den mest naturlige løsning til at håndtere stress og svære følelser.

En gåtur i naturen er også altid en god metode til at reducere stress og uro i kroppen samt få løsnet nogle følelser. Forskning viser faktisk, at dét at være i naturen har en helt fantastisk helbredende effekt på vi mennesker, og at det ligefrem kan forebygge og helbrede stress og depression.

Hvis du generelt har meget svært ved at udtrykke dig verbalt, kan det også være en god hjælp at føre dagbog eller sørge for at udtrykke dig kreativt hver dag f.eks. gennem at male, danse, synge eller spille/lytte til musik.

7. Spis mindful

Det kan måske virke paradoksalt, at jeg anbefaler dig at spise for at reducere uro i kroppen, når det netop er det, du nok gerne vil undgå... men der er altså en forskel på at overspise for at få ro og at spise mindful for at få ro.

Når du spiser mindful, så giver du spisningen tid, nærvær og nydelse. Du lukker øjnene ved hver bid, du tygger maden langsomt og grundigt, du bruger alle dine sanseindtryk, og du forsøger at få den fulde nydelse ud af hver eneste lille bid, som du tager.

At spise på denne måde kan først og fremmest virke som en slags meditation i sig selv, som selvfølgelig vil få dig til at slappe mere af... men det bedste ved det hele er faktisk, at den intensive nydelse af maden også automatisk er med til at aktivere det parasympatiske nervesystem og få dig til at slappe mere af.

Så hvis du har afprøvet andre ting, men dét at spise synes at være den eneste umiddelbare udvej til at reducere din uro i kroppen, så prøv i det mindste at gøre det med nærvær og nydelse. Vælg den mad du har aller mest lyst til. Vælg en god kvalitet. Sæt dig ned, tage nogle dybe indåndinger, luk øjnene og tillad dig selv at nyde maden langsomt bid for bid.

På denne måde opnår du altså roen gennem selve nydelsen af maden, mens du spiser den, frem for bare at spise hurtigt og fraværende og vente på at kroppen bliver tvunget ind i en afslappende tilstand, når du har overspist.

Download min mini-guide 'Mere ro & mindre overspisning':
Mere ro & mindre overspisning forside.png

Lyt til din uro

Hvis du lider af mere eller mindre permanent uro i kroppen, er det selvfølgelig den bedste løsning, at forsøge at finde den underliggende årsag til din uro, frem for bare at forsøge at fjerne symptomerne.

Uro i kroppen er som de fleste andre følelser og fysiske symptomer; den har ofte nogle vigtige budskaber til dig. Så husk at være nysgerrig omkring hvornår din uro i kroppen opstår, og hvad den forsøger at fortælle dig.

Du kan evt. have en lille notesbog med dig i hverdagen og forsøge at være nysgerrig på din følelse af uro i kroppen ved at stille dig selv disse spørgsmål:

  • Hvilke tanker har/havde jeg, lige inden jeg følte uro i kroppen?
  • Hvilke følelser har/havde jeg?
  • Hvad gør/gjorde jeg?
  • Hvor er/var jeg?
  • Hvem er/var jeg sammen med? etc.

På denne måde kan du lære at blive mere opmærksom på præcis hvilke omstændigheder, der fremprovokerer din følelse af uro i kroppen, og dermed også lære hvad du kan gøre for at undgå det.

Ubehagelige følelser og fornemmelser kan faktisk være nogle af vores aller bedste vejvisere i livet, fordi de ofte siger noget om, hvad der ikke fungerer, og hvornår vi ikke får vores indre behov opfyldt. Så husk at gå din følelse af uro i kroppen i møde med nysgerrighed og mind dig selv om, at den sikkert har et meget vigtigt budskab til dig.

Jeg håber, at du kan gøre brug af mine tips, og jeg ønsker dig alt det bedste på din vej til mere ro i kroppen.

De kærligste hilsner,
Jette Uhre
- Spisepsykologi-ekspert.

 

P.S. Kender du til uro i kroppen? Og hvad gør du ved det? Jeg ville elske at høre dine tips og erfaringer i kommentarfeltet nedenfor.

Læs også: Sådan undgår du indre uro

 

 

 

23 kommentarer

Signe
 

Hej Jette, Gode input, jeg benytter mig allerede af flere af dem. Jeg har dog indimellem svært ved at holde modet oppe, da jeg føler jeg blot udskyder en overspisning og egentlig ikke slipper for den. Hvis det giver mening? Desuden har jeg svært ved at finde svarene på de spørgsmål du stiller til sidst. Jeg har ingen kontakt til mine følelser forbundet med min overspisning. Har arbejdet med det selv og ind imellem også med en terapeut, men uden at blive klogere. Hvad gør jeg (og andre), hvis der ikke er forbindelse til følelserne? MVH Signe
Læs mere
Læs mindre
jette
 

Tusind tak for dine spørgsmål, Signe. Det er et rigtig godt spørgsmål, som jeg faktisk ofte oplever klienter være frustrerede over. Jeg vil sige, at der er 3 aspekter af det; 1. Meget ofte, når vi skal forsøge at lytte til vores følelser, bruger vi hovedet alt for meget. Vi har det med at ville analysere følelsen inden vi faktisk overhovedet har inviteret den indenfor i vores krop. Forestil dig at du står i dit hjem og kan høre en følelse stå udenfor døren og banke på. Du går hen til døren og råber med en vred og frustreret stemme "Hvad vil du?!". Måske forsøger følelsen at forklare sig, men du kan ikke rigtig høre, hvad den siger, fordi du ikke lukker den ind. Først når du tillader følelsen at komme helt ind i huset og sætte sig ned, og du møder den med et åbent og nysgerrigt udtryk, så vil du måske kunne høre, hvad den gerne vil sige. Giver det mening? 2. Det er vigtigt at vide, at det nogle gange også kan være, at følelsen bare har lyst til at blive lukket ind, men ikke har noget specielt budskab til dig. Måske er det bare dét, at du lukker den ind med åbne arme, som kan få den til at stoppe med at skrige efter din opmærksomhed. 3. For at kunne komme i kontakt med dine følelser, er det vigtigt at arbejde med at komme mere i kontakt med din krop. Følelser udtrykker sig i kroppen og det er der, du vil høre dem mest klart. Vi kan ikke tænke os til, hvad følelser vil - vi kan kun mærke det. Så prøv evt. at øve dig i at mærke din krop mere, enten gennem noget mindfulness meditation (body-scan), yoga eller noget andet, som hjælper dig til at komme i bedre kontakt med din krop :) Jeg håber, at du kan bruge mit svar ;) Stort kram <3
Læs mere
Læs mindre
Bettina Brown
 

Hej Jette. Jeg er en af dem der døjer med uro i kroppen, kan ikke lige sætte fingeren på hvad der gør det, men jeg har fundet ud af, at når jeg sidder og maler i mine mindfulness / terapi malebøger så lægger uroen sig.
Læs mere
Læs mindre
jette
 

Det er også et super godt tip Bettina. Tak for at du deler det. Nogle gange kan uroen jo også være tankemylder og bekymringer - og så hjælper det helt klart at gøre noget, hvor vi er koncentrerede og kan fordybe os i noget, vi kan li'. Jeg håber også, at du fandt hjælp i mine tips :-) De bedste hilsner, Jette
Læs mere
Læs mindre
Dorte
 

Kære Jette. Tusind tak for dine gode forklaringer på, hvorfor uro kan udløse overspisning, og dine råd til hvad man kan gøre i stedet for. Jeg fik nogle indsigter og noget at tænke over ved at læse det. Jeg føler mig godt hjulpet af det, du har skrevet. Mange hilsner fra Dorte
Læs mere
Læs mindre
jette
 

Hvor dejligt at høre, at det kunne hjælpe dig Dorte :) Og tusind tak for din feedback. Jeg håber, at du vil mærke en forskel fremover. De kærligste hilsner, Jette.
Læs mere
Læs mindre
Mette Havemann
 

Hej Jette. Nøøøj hvor fik jeg lige den vildeste "aha" oplevelse. Jeg sidder oppe og læser fordi jeg har uro i min krop og den afholder mig fra at sove og jeg kender skam godt tricket med lige at tage lidt at spise for at få ro i kroppen. Jeg lider af sclerose og nogen (læs mange) nætter afholder spjæt, tics og spasmer mig desværre fra at få en fuld nats søvn. Jeg lever ellers godt og roligt med Sclerosen og kan stadig passe mit job, dog på nedsat tid. Du nævnte Magnesium+300 fra Biosym og dem har jeg faktisk stående i skabet - uåbnet. Mit spørgsmål er nu følgende: på grund af nedsat tarmperistaltik er jeg nødt til at tage 4(1+1+2) x 500mg Magnesia dgl. - afgiver disse afførende tabletter også Magnesium til kroppen og vil det i givet fald, sammen med 2 x Magnesium+300 og et almindeligt vitamin/mineral præperat fra apoteket give mig for meget Magnesium pr dag? Nu vil jeg trække vejret helt ned i maven et par gange, fortrænge alt det blå lys fra min iPad og gå ind og sove. Tak for de gode råd, jeg glæder mig til at læse dit svar. Mette Havemann.
Læs mere
Læs mindre
jette
 

Hej Mette. Hvor skønt at artiklen gav dig en "aha-oplevelse". Jeg kan godt forstå, at det kan være en udfordring at sove ordentligt, når du oplever tics om natten pga. din skelerose. Det er jo ret frustrerende, når man ikke kan få sin nattesøvn. Som jeg har forstået det, så er Magnesia ikke det samme som almindelig magnesium. Magnesia er magnesium i en helt anden form som hedder Magnesiumoxid (magnesium bundet med ilt), og den form for magnesium optages ikke så let i tarmene. Til gengæld virker det vandsugende i tarmene, og det er netop derfor, det bruges mod forstoppelse, fordi det trækker mere vand til tarmene og gør afføringen mere blød. Andre former for magnesium (f.eks. magnesiumcitrat og Magnesiumpidolat) optages meget nemmere i tarmene, og derfor virker det også bedre på nervesystemet, fordi det faktisk bliver optaget i muskler og celler. Jeg har tidligere hørt om, at man kan bruge magnesium til sclerose patienter, fordi det virker så beroligende på nervesystemet, men jeg vil selvfølgelig anbefale dig, at du lige tager en snak med din læge omkring det først, inden du går op på de helt store doser. Jeg håber, at mit svar kunne hjælpe dig Mette :) De kærligste hilsner, Jette
Læs mere
Læs mindre
Mette Havemann
 

Tusind tak for svar. Vejrtrækningerne fik aktiveret det parasympatiske og sammen med lidt lette strækøvelser på stuegulvet 😂 gav det ro nok til lidt søvn. Jeg lægger ud med den anbefalede dosis og så vender jeg den lige med "min" N-læge næste gang jeg er på OUH. Mette Havemann
Læs mere
Læs mindre
Mette Juul
 

Stress kan komme både fra noget fysisk, psykisk, kemisk og elektronisk. Det sidste er ret overset (endnu). Men hvis man altid er tæt på sin mobiltelefon eller i rum med wifi, får kroppen også en masse uro fra mikrobølgerne. Det kan godt være, mikrobølgerne er harmløse overfor kræft (det diskuterer forskerne stadig) men jeg er ikke i tvivl om, at de er med til at give en konstant uro i kroppens celler, hvilket virker stressende. Et tænd-sluk-ur koster 40 kr, og så kan man få sin router til at slukke automatisk hver nat, så man får helt ro der. Og mobilen kan jo nemt slukkes eller sætte på fly ... og ud over at det vil give kroppen en tiltrængt pause fra de elektromagnetiske felter, vil det at man ikke altid er "til rådighed" måske også give en en psykisk pause.
Læs mere
Læs mindre
Jette Uhre
 

Jeg er meget enig Mette :) Og tusind tak for dine tips!
Læs mere
Læs mindre
Bo
 

Jeg læste din artikel med stor interesse, jeg efter nogle svære beslutninger de sidste år (jobmæssigt) er kommet ud på den anden side, med viden om at mine beslutninger har været forkerte... og det æder mig op indefra. Jeg er bange for at jeg har ødelagt mine muligheder og jeg nu er nødt til at accepterer min nuværende situation (3 Jobs på 1 år). Jeg er mand og 40 år. Jeg har altid været typen der taget en dag ad gangen og taget dagene som de kommer, men især efter vi fik vores nr 3 barn for snart 4 år siden er nervøsiteten kommet og frygten for ikke at slå til. Jeg har ingen problemer med at sove, men vågner op med stor uro i kroppen og en klump i halsen - især når jeg er alene med mine tanker. Jeg føler mig bange, nervøs og rastløs, men mangler overskud til at knokle afsted med motion. Jeg lider ofte af migræne, når jeg slapper af herhjemme eller jeg er ude og hygge med familien (Bakken, Tivoli osv) som jeg tænker er en del af ovenstående. Jeg overspiser også har taget mere end 10 kg på de seneste år. Jeg fik 2 nye hofter for 1,5 år siden - tænker om det har noget at sige ? Operationerne er dog gået fantastisk. Jeg har en dejlig kone og 3 skønne børn og bør nyde mit liv. Men jeg har behov for at løse mit indre problem. Jeg er nervøs over at gå til min læge, men det er mere fordi de ikke har tid til at tale med en og er måske heller ikke særlig kompetente - de har tidligere vist mangel på kompetence i andre situationer. Det var faktisk dejligt at få skrevet tankerne ned på papir... tænker om magnesium vil hjælpe, måske det skal prøves.
Læs mere
Læs mindre
Jette Uhre
 

Hej Bo. Hvor er jeg glad for at høre, at du fandt inspiration og hjælp i min artikel :) Der er mange ting, der kan give indre uro, og det kan nogle gange være lidt svært at sætte fingeren på, hvad der præcis er, der stresser os indeni. Men jeg vil sige; fortryd ikke den vej, livet har ført dig hen. Jeg er sikker på, at vejen har lært dig mange ting også, og sandheden er, at det bare ikke altid er meningen, at livet skal være så lige ud af landevejen, som vi ofte får det til at virke til i samfundet. Der er aldrig noget, der er så skidt, at det ikke er godt for noget - og jeg er sikker på, at der har været en konstruktiv mening med, at din rejse i forhold til jobs har ledt dig derhen, hvor du er. Det er i hvert fald altid en meget mere styrkende måde at se på det på. Det må du huske :-) Generelt er det altid en super god idé, at få skrevet sine tanker ned på papir, når der er noget, der presser på, eller når vi mærker indre uro. Det kan også sagtens tænkes, at magnesium kan hjælpe dig. Du er i hvert fald velkommen til at melde tilbage, hvis det gør :-) De kærligste hilsner, Jette.
Læs mere
Læs mindre
Rune Ramsland
 

Hej Jette, har med en stor fornøjelse læst denne side om uro og fået bekræftet mange ligheder fra mit liv. Jeg har været i mange alkohol behandlinger og fået meget hjælp fra mange samtaler med psykoterapeuter. Og jo mere jeg jeg har søgt om mig selv, er jeg blevet mere og mere sensitiv. Og kan mærke og føle andre til tider tydeligt og det giver udslag i uro, udmattelse og følelsen at være fyldt op. Jeg bruger meget tid ved at nyde mit eget selvskab, mine hunde, naturen og føler mig mediativ generelt. Så nu kommer mit spørgsmål, kan min uro være at min krop er ved at give slip på gamle følelser (har været meget lukket som barn og voksen) og jeg er først nu kommet i min sorg fase efter 12 års selvransagelse ? Og har også døjet med mange korte smerter i solarplexus uden at fundet årsagen. Jeg har taget 12 kg på i år og har aldrig vejet så meget. Men jeg har så næsten skiftet min selvmedicinering af alkohol ud med mad i stedet. For at få ro. Det underlige er jeg er faktisk meget positiv i mine tanker men føler kroppen halter efter. Håber du forstår lidt af det jeg søger svar på. Ellers må du bare spørge om alt, jeg har nemlig smidt facaden 😉 Kh Rune
Læs mere
Læs mindre
Jette Uhre
 

Hej Rune :-) Det er meget muligt, at din uro i kroppen kan være gamle følelser, der pludselig får lov at komme til overfladen. Uro er ofte følelser - og måske i virkeligheden vores modstand på dem. Så jeg vil i virkeligheden anbefale dig at forsøge at gå dem i møde og lade dem få plads i dig. Forsøg at slippe alt modstand du måtte have på at mærke den uro du har i kroppen, og lad det i stedet komme til udtryk sådan som din krop ønsker... måske har du behov for at græde, skrige, skrive dine følelser ned eller snakke med en professionel. Det kan godt tage tid og kræve rigtig meget energi, at give slip på gamle følelser, men det er altid hele arbejdet værd :)
Læs mere
Læs mindre
stefani lyster
 

jeg har mega magte uro i min krop har prøvet alt efter hånden men kan ikke slappe af heller ikke om aften når jeg skal sove så kan jeg ikke når jeg sidder i time kan jeg heller ikke kontrære mig og jeg er 15 år og går i 8.l og er orblind kan du hjælpe mig.
Læs mere
Læs mindre
Ellen
 

Jeg overspiser først og fremmest på træthed. Jeg er rimelig god til at mærke og blive i alle andre følelser. Men trætheden får mig ned. Jeg forsøger at undgå trætheden, men det er svært helt at undgå at ramme den. Hvordan undgår jeg at overspiser i den situation?
Læs mere
Læs mindre
Jette Uhre
 

Hej Ellen. Puha ja træthed er jo en svær størrelse, og det kommer jo også meget an på, hvad din træthed skyldes. Energi og træthed er nemlig ikke bare fysiske, men det afhænger også meget af vores psykiske tilstand - om vi er stimulerede/understimulerede, om vi tænker positive eller negative tanker osv. Jeg føler selv, at jo mere jeg kan konkretisere årsagen til, at jeg er træt, jo nemmere kan jeg lade være med at REagere på trætheden med overspisning. Så kan jeg bedre rationalisere og sige "Nå ja det er jo bare fordi, at jeg er understimuleret med den her opgave lige nu" f.eks. Selvfølgelig vil jeg altid anbefale, at man sørger for at få taget en lur eller noget, og netop pleje sin træthed, men hvis det ikke er muligt, vil jeg sige, at det også kan være en fordel af have nogle energigivende quickfixes ved hånden, der er hensigtsmæssige og ikke får blodsukkeret ud af kontrol. For mig kan det være et ingefærshot, en frisk grøntsagsjuice, en masse vand, en frisk gåtur eller dyyyybe vejrtrækninger (nogle gange er vi faktisk trætte, fordi vi ikke trækker vejret ordentligt ned i maven). Som sidste udvej kan det også være, at du skal tillade dig selv at række ud efter mad som energi, uanset hvad det er. Nogle gange bliver overspisningen jo bare værre, når vi ikke tillader os selv at gøre det. Så jo mere du kan tillade dig selv at spise på din træthed (når du alligevel kan mærke, at der ikke er andre muligheder, og du nærmest er midt i det), jo bedre kan du sætte farten ned, nyde, og smage på maden, så det måske ikke behøver at blive så store mængder i sidste ende :) Jeg håber, at det giver mening :-) Kh. Jette.
Læs mere
Læs mindre
Britta
 

Hej Er der nogle af jer, som tager medicin...? Jeg får antidepressiv, gabapentin og oxykondon, men har en stærk fornemmelse af, at det er den antidepressive medicin, som laver ballade i min krop. Jeg er bange for medicinen...! Mvh Britta
Læs mere
Læs mindre
ulla
 

Er det blot at tage magnesium, eller kan og bør man tage en blodprøve for at vise om man nu har mangel på magnesium i kroppen? Kan man få for meget magnesium?
Læs mere
Læs mindre
Jette Uhre
 

Hej Ulla. Det er meget svært at overdosere med magnesium - og når kroppen får for meget, begynder den selv at udskille det gennem urin, sved og eventuelt diarré. Men der skal ret høje doser til før det sker. Så du kan roligt tage de 600-800mg magnesium uden at overdosere. Er du urolig for at få for meget, kan du selvfølgelig også bare nøjes med at tage den dosis på dag/i perioder, hvor du føler mest uro i kroppen, og så bare tage en almindelig daglig dosis (f.eks. 200-300mg) på alle andre dage. Så er der i hvert fald ingen risiko :-)
Læs mere
Læs mindre
Ulla
 

Hej Britta.. jeg tager også medicin ..er bipolar og får lamotrigin og queterapin... jeg døjer rigtig meget med uro og ubehag i kroppen... er lidt nysgerrig på, hvad er det du føler i din krop? Det skriver du nemlig ikke noget om... kh ulla
Læs mere
Læs mindre
Mikkel
 

Jeg har en kolossal indre uro som er udliddelig hvor altid ikke er interessant nok og det dulmrrer jeg desværre Med Narkotika
Læs mere
Læs mindre

Skriv en kommentar