Om

JEG STØTTER DIG I AT REDUCERE OVERSPISNING OG BALANCERE DIT FORHOLD TIL MAD & KROP
på den 
meningsfulde og holdbare måde.


Jeg har nemlig selv været der, hvor hver dag var en kamp mod maden og vægten.

I mange år pendlede jeg mellem meget restriktiv spisning den ene dag til hovedløs overspisning den næste dag – som regel efterfulgt af skam, endnu flere restriktioner og endnu mere overspisning (jeg er sikker på, at du ved, hvad jeg taler om).

Jeg tænkte på mad 90% af mine vågne timer, og mit liv var fuldstændig centreret omkring, hvordan jeg kunne få mere kontrol over min spisning. Alligevel oplevede jeg altid at spise meget fraværende og på følelser, impuls og autopilot.

Jeg havde desuden sat mit liv på standby, og jeg var overbevist om, at jeg hverken kunne være glad eller elske mig selv, før min spisning og min krop var helt perfekt!

Efter flere år på den måde, blev jeg ramt af en depression. Først da jeg havde nået bunden, begyndte det at gå op for mig…

  • at flere bekymringer omkring mad bestemt ikke giver mindre lyst til mad.
  • at jo mere vi forsøger at få mental kontrol over maden, desto mere får maden kontrol over os.
  • at det at have en masse viden om sund mad ikke automatisk giver os et sundt FORHOLD til mad.
  • at udfordringer med mad og vægt aldrig bare handler om dårlig viljestyrke eller selvdisciplin.
  • at en slankere krop i sig selv aldrig er garanti for mere lykke eller selvværd.
  • at det at vente på, at vores krop og spisning bliver “perfekt”, før vi kan elske os selv, bare giver mere trang til overspisning.

At slippe min selvbebrejdelse omkring mine udfordringer med mad, og i stedet begynde at få en grundlæggende og kærlig forståelse for, hvordan vi mennesker og vores forhold til mad faktisk fungerer, var mit første skridt ud af den negative spiral af overspisning og slankekure.

Da jeg endelig stoppede med at være så besat af mad og vægt, og i stedet begyndte at lytte nysgerrigt til de underliggende budskaber, mine udfordringer med mad forsøgte at fortælle mig, begyndte mit forhold til mad lige så stille at balancere sig selv.”

Jette UhreI dag spiser jeg alt, hvad jeg har lyst til (og nej… det er ikke junk-food hele tiden). Når jeg spiser, nyder jeg det 100%, og jeg tænker sjældent på mad igen, før jeg føler mig fysisk sulten.

Min krops vægt er nu et naturligt resultat af, at jeg lytter til dens behov og fokuserer på at have det så godt som muligt i den hver dag, frem for at lade jagten på et overfladisk kropsideal styre mit liv.

Når jeg en sjælden gang stadig får trang til overspisning, bruger jeg trangen som en kærlig guide, der fortæller mig noget om, hvad jeg har behov for i mit liv… frem for at se den som en fjende, der skal bekæmpes.

Al den tid og energi, jeg plejede at bruge på at bekymre mig om mad og vægt, bruger jeg nu på at gøre ting, som jeg virkelig brænder for, og som giver mit liv mening… og jeg kan ærlig talt ikke beskrive, hvilken frihed det er!


Derfor er jeg i dag dybt passioneret for at hjælpe andre med at skabe et balanceret forhold til mad og deres krop på en måde, der føles naturligt og befriende, og som samtidig tillader dem at bruge tid på mere meningsfulde ting end at være besat af mad-tanker de fleste af døgnets timer.

Så hvis du bare søger en, der fortæller dig præcis hvad og hvor meget, du “burde” spise…

… så kan jeg lige så godt være ærlig at sige, at så er du ikke kommet til det rette sted.

Sandheden er, at hvad vi spiser kun er halvdelen af løsningen på vores udfordringer med mad og vægt (og den halvdel er jeg ret sikker på, at du for længst har udpint for viden). Den anden halvdel handler om, hvordan og hvorfor vi spiser, hvad vi tænker og føler, hvordan vi har det indeni, og hvilke mentale overbevisninger vi har omkring mad, os selv og verden omkring os.

Hvis du synes, at det lyder skørt, så er det helt okay. Måske er du bare ikke der på din rejse endnu. Måske er du nødt til at hoppe på et par slankekure mere, før du virkelig indser, at du er nødt til at dykke lidt dybere.

Uanset hvad, så lov mig bare en ting; hvis du lukker øjnene lige nu og lægger hånden på din mave… og hvis din intuition giver dig det mindste lille hint om, at jeg har fat i den lange ende – så gør dig selv den tjeneste at lytte til det.

Hvis den måde, du i mange år har forsøgt at løse dine udfordringer med mad og vægt på, ikke har givet dig permanente resultater, (og hvis det i virkeligheden bare har gjort dit forhold til mad meget værre)… hvorfor så ikke prøve noget nyt?”

Hvis du ikke allerede har gjort det, kan du f.eks. kvit og frit skrive dig op til at modtage min kickstart guide 13 skridt til mere glæde og mindre overspisning.

Når du modtager guiden, bliver du samtidig tilmeldt mit nyhedsbrev, hvor du hver måned får masser af kærlig inspiration til at ændre dit perspektiv omkring mad, din krop og dig selv (bare rolig… du kan til enhver tid afmelde dig igen):

Modtag GRATIS e-guide:

.

Jeg glæder mig til at inspirere dig 

De kærligste hilsner,
Jette Uhre


Mere om Jette…

Jette UhreJette Uhre er forfatter, Spisepsykologi-coach og Mindful Spisning ekspert. Hun er 32 år og født og opvokset omkring Holstebro i Vestjylland, men er nu bosat i Sverige sammen med sin kæreste og 2-årige søn på en gammel gård lidt udenfor Malmö.

Jette har selv tidligere haft et svært forhold til mad og kæmpede i mange år med overspisning, vægtproblemer, slankekursmentalitet og et negativt kropsbillede.

I dag har hun et fuldstændig balanceret og befriende forhold til mad og sin krop, og siden 2013 har hun hjulpet hundredevis af mennesker til at opnå det samme, bl.a. ved at videregive de filosofier og redskaber, som har hjulpet hende selv. 

Jette arbejder især ud fra en filosofi om, at udfordringer med mad og vægt aldrig bare handler om mangel på viljestyrke eller selvdisciplin. At opnå et balanceret forhold til mad handler i stedet om at have en forståelse for vi menneskers naturlige og biologiske overlevelsesmekanismer (behov, nydelse, lyst, appetit mm.) og lære at arbejde sammen med dem, frem for at arbejde imod dem.

Ud over sin bog ‘Slip Slankekursmentaliteten‘ og sit store online Mere Glæde og Mindre Overspisning Mentorforløb tilbyder Jette bl.a. også personlig coaching samt en månedlig SMS-service. Du kan læse mere om, hvad Jette tilbyder lige her.


JETTE’S UDDANNELSER:

  • Certified Eating Psychology Coach (Institute for the Psychology of Eating)
  • Certificeret Life Coach (Mindjuice)
  • Certificeret Mindfulness Instruktør (AtWork skolen)
  • Bachelor i Ernæring og Sundhed (Professionshøjskolen Metropol)

Jette har desuden specialiseret sig i Mindful Spisning, som hun også skrev om i sit bachelorprojekt.

EPCC-Coach-Badge-cert-720