Derfor har jeg en blød og sensitiv mave (og hvorfor jeg elsker den)

Mave
I mange år hadede jeg min mave, fordi jeg syntes, at den var for blød.

Jeg kan faktisk huske en periode i mine teenageår, hvor jeg hver aften lavede mellem 150-200 mavebøjninger – nogle gange så mange, at jeg havde mavekramper hele næste dag.

Mit eneste mål i livet var at få en stram og defineret sixpack mave, som slet ikke bevægede sig, når jeg hoppede eller stak det mindste ud over bukserne.

Jeg kan faktisk huske, at jeg nogle gange hadede min mave så meget, at jeg ærligt overvejede at tage en køkkenkniv og skære alt det overflødige fedt af!”

I rigtig mange år havde jeg også meget store problemer med min fordøjelse og gik til forskellige specialister og fik lavet diverse maveundersøgelser… men ingen kunne finde ud af, hvad der var galt.

Jeg afprøvede diverse restriktive diæter, udelukkede et hav af fødevarer fra min kost og bekymrede mig altid om, hvad jeg puttede i munden… men lige lidt hjalp det.

I dag har jeg sluttet 100% fred med min bløde mave, og faktisk elsker jeg den fuldstændig, som den er… og sjovt nok er de fleste af mine maveproblemer også forsvundet – til trods for, at jeg i dag spiser alt, hvad jeg overhovedet har lyst til.

Når jeg kigger tilbage på den tid, hvor det var aller værst med mine mavesmerter, er det tydeligt for mig, at det i høj grad kom i forbindelse med alt den had, jeg havde til min krop, og alt den stress jeg påførte mig selv ved at bekymre mig om kost og vægt konstant. Jo mere jeg har givet slip på min selvhad, stress, kontrol og bekymringer om krop, vægt og kost, desto mere er mine maveproblemer aftaget.

Der er særligt en meget stor grund til, at jeg elsker min mave utrolig meget i dag;

Det kan godt være, at det lyder skørt, men jeg er faktisk meget overbevist om, at vores krop i høj grad afspejler både vores personlighed, men også hvordan vi har det indeni, og hvad vi tænker og føler.”

Jeg har altid været en meget sensitiv person, og jeg har altid haft svært ved at sige fra og sætte grænser. Jeg tænder enormt meget på de bløde værdier i mennesker, og jeg foretrækker i høj grad intime og dybe samtaler frem for store fester og fart over feltet.

Det er overhovedet ikke for at pointere, at der er nogle personligheder, der er bedre end andre, men når det kommer til min krop – og min mave især – så er det bare så tydeligt at se, hvor meget den er en afspejling af, hvem jeg er som person.

Jeg er sensitiv – min mave er sensitiv.

Jeg er blød – min mave er blød.

Jeg bliver let stresset – min mave bliver let stresset.

Jeg bliver let overvældet eller slået ud af balance – jeg tager super nemt på (især på maven) i perioder, hvor jeg er under lidt ekstra pres.

Jeg elsker virkelig min mave for, at den afspejler mig som person, og at den siger fra, når jeg kommer ud af balance. Jeg er taknemmelig for, at den er min kærlige guide, og at den altid beder mig om at lytte mere til mig selv, når jeg glemmer det.”

… og det er faktisk på samme måde med min trang til overspisning. Når jeg oplever perioder, hvor jeg får ekstra meget trang til at overspise, så hader jeg hverken mig selv eller min trang til overspisning. Tværtimod ved jeg, at det er et kærligt budskab om, at jeg er på vej ud af en retning, hvor jeg skal huske at lytte ekstra meget til mig selv.

Jeg vil faktisk gerne indrømme, at jeg har taget ca. 2-3 kilo på, siden jeg startede som selvstændig for et par år siden. At starte som selvstændig har på mange måder vækket meget frygt i mig, og det har været en proces, hvor jeg i den grad har skulle træffe nogle valg og finde mig selv, og der har virkelig været mange perioder undervejs, hvor jeg har sagt ja til ting eller er gået ned ad en vej, som har været forkert for mig.

Men min mave har været min kærlige guide. Min overspisning har været min kærlige guide. Og hver gang mine maveproblemer eller min trang til overspisning er kommet tilbage, har det været et kærligt opråb om, at jeg er på afveje i mit liv.”

Sandheden er, at livet er én lang proces, hvor vi hele tiden vil komme på afveje (med mindre vi bliver inden for den kedelige komfortzone, hvor vi ikke udvikler os). Derfor ved jeg også, at det for mit vedkommende aldrig vil være realistisk, at jeg altid vil have en fuldstændig flad mave, at jeg altid vil kunne have de samme spisevaner, og at min trang til overspisning aldrig vil komme igen.

Jeg vil blive ved at træffe nye valg og springe ud i nye udfordringer resten af mit liv, og der vil være valg, jeg træffer, som er forkerte for mig… men heldigvis ved jeg, at jeg har et kærligt guidnings-system med mig, som altid vil vise mig på rette vej igen ♥

(Læs også: Elsk din krop NU og få den krop du ønsker dig!)

Uanset hvor hård, blød, stor, lille, udspilet, flad, stram eller rynket din mave er, så vil jeg virkelig råde dig til at slutte fred med den NU. Der er ikke noget mere helende, befriende og motiverende end at elske sig selv betingelsesløst.

Prøv f.eks. lige nu at lægge hånden på din egen mave, luk øjnene og giv din mave en kærlig undskyldning for alle de onde ting, som du måske har sagt eller tænkt om den.

Vær i stedet villig til at lytte til den og forsøg at se hvordan den faktisk er din ven og guide.

Hvordan kan du se, at din krop/mave afspejler hvem du er, eller hvordan du har det indeni?

Hvordan kan du se, at din krop/mave bare forsøger at guide dig?


jette11
Jeg håber, at dette indlæg har inspireret dig til at begynde at elske din egen mave mere, og jeg ville virkelig elske at høre dine tanker i kommentarfeltet nedenfor :-)

De kærligste hilsner,
Jette Uhre
– Spisepsykologi coach

 

 

P.s. Vil du have hjælp til at elske din krop og se mere kærligt på dine vægt – og spiseproblemer? Så tjek mit store online kursus Mere Glæde og Mindre Overspisning <–

 

Ét svar til “Derfor har jeg en blød og sensitiv mave (og hvorfor jeg elsker den)”

  1. Sidse siger:

    Sikke et rørende, personligt og ærligt indlæg – tak for fin inspiration og et spark til “automat-tankerne”:-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.