Forlader du din krop, når du har overspist?

Forlader du din krop

De fleste, der døjer med overspisning, starter ofte direkte ud med at fokusere på, hvordan de kan UNDGÅ overspisning. Når de så kommer til at overspise, føler de måske, at deres mission er mislykket, og så kan det hele være lige meget.

Men alt er ikke ødelagt, så snart man har overspist.

Faktisk er det tit meget mere effektivt at starte ud med at arbejde på, hvordan vi kan få mest mulig læring og konstruktiv erfaring ud af vores overspisning - så det med tiden bliver nemmere at undgå overspisning på en naturlig måde. Der kan være så mange "guldkorn" at hente fra en overspisningsepisode - særligt hvis vi faktisk er tilstede i vores krop og lytter til dens feedback bagefter (frem for at forlade den, søge op i hovedet og tænke selvkritiske tanker).

Ved at være mere nærværende i kroppen, når vi har overspist, kan vi nemlig bedre "lagre" den fysiske fornemmelse af at have overspist i vores hukommelse, og dette kan vi med tiden bruge som en meget effektiv motivation for at undgå overspisning.

Dette er også, hvad jeg kalder for kropshukommelsesspisning, som jeg bl.a. også skriver om i min bog 'Slip Slankekursmentaliteten'. 

Du kan høre mere om kropshukommelsesspisning i denne video:

Denne video læner sig også meget op ad disse to indlæg:
Derfor skal du forkæle dig selv, når du har overspist
Sådan kommer du dig hurtigst, efter du har overspist

Jeg håber, at du kan bruge videoen kære... og husk endelig at smide en kommentar til mig nederst på siden og fortæl mig, hvad du synes. Jeg ville elske at høre dine tanker om emnet :-)

De kærligste hilsner,
Jette Uhre, Spisepsykologi-ekspert.

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!

Skriv en kommentar