Derfor har du svært ved at stoppe igen, når du spiser "usundt mad"

YouTube GRAFIK (17)

Kender du det, at du slet ikke kan stoppe igen, når først du har åbnet en pose slik eller chips?

For en del år tilbage var det også realiteten for mig.

I mange år troede jeg, at det hele handlede om indeholdet i det mad, jeg vurderede som værende usundt mad - og at den slags mad var en farlig fjende, der "hijackede" min hjerne.

Derfor havde jeg sådan et ambivalent forhold til det, hvor jeg satte restriktioner, men alligevel altid havde lyst til det usunde mad. Og når jeg først gik igang med at spise det, så føltes det tit som juleaften - og så gik jeg all-in og spiste, til jeg var ved at revne!

I dag kan jeg med hånden på hjertet sige, at jeg stort set aldrig har den følelse mere. I dag kan jeg virkelig spise ALT med måde, helt uden at føle afsavn. Og det er ikke fordi, at jeg har fået mere viljestyrke... men det er af en helt anden årsag, som jeg netop deler med dig i denne uges video:


Læs om min bog 'Slip Slankekursmentaliteten' lige her.

Jeg håber, at du kan bruges denne uges video, og glem ikke at lade mig vide i kommentarfeltet:

  • Kender du også til, at du har svært ved at stoppe, når du spiser mad, du vurderer som usundt?
  • Hvad gav det dig at se denne video?

Pas godt på dig selv til vi ses igen

De kærligste hilsner,
Jette.

8 kommentarer

Helle
 

Hej Jette. 1000 tak for din video. Din forklaring giver rigtig god mening for mig. Selvom jeg bruger meget mental krudt på at give mig selv tilladelse til at spise alt, så er der stadig bestemte kategorier af fødevarer, som chokolade, nødder, mandler og dadler, der er enormt "spændende" og "forbudte" alene af den grund, at de er kalorietunge. Samtidig kører min indre stemme på repeat og fortæller, at jeg bare kan spise løs, for det er jo sund mad. Og dén kombination giver endnu mere overspisning - sjovt nok er det altid om aftenen, det sker ;) Jeg tror også, at alt det her handler om et indre tomrum, der ikke er fyldt med spænding og nok tilfredsstillelse. Vil du dele, hvad du har af bud på, hvad man kan fylde op med i stedet for?
Læs mere
Læs mindre
Louise Sørensen
 

Hej Jette. Vildt fedt du ligger alle de her videoer op, det giver lige en kærlig reminder om det her med mad gør ved os, og hvad vi skal være opmærksomme på. Jeg synes du gør det mega godt, og er god til at forklare. Bliv endelig ved med det. De kærligste hilsner Louise
Læs mere
Læs mindre
Jette Uhre
 

Hej Helle :-) Ja det er virkelig om at være meget bevidst om sine egne tanker - også dem i baggrunden. Vi kan sagtens på overfladen sige til os selv, at det er ok at spise visse ting, men hvis vi stadig har nogle "frygt-tanker" i baghovedet, som f.eks. netop at have en negativ eller frygtsom indstilling til, at mandler, nødder, chokolade og dadler er kalorieholdige (hvilket tit også bunder i en frygt for at tage på), så vil resultatet ofte blive, at det bliver mere spændende og vi spiser det hurtigere og mere fraværende (pga. bagvedliggende skam og frygt). Det hele handler virkelig om, hvilken energi og indstilling vi har til maden. Puha den der med at fylde livet op med spænding er jo en svær én, for den er jo meget forskellig. Det handler jo også tit om at finde en passion, hobby eller noget, der giver en mening. Og det er jo individuelt. Jeg finder først og fremmest spænding og passion i mit arbejde som selvstændig. Det har ikke altid været sådan med andre jobs, jeg har haft, og det har jeg også kunnet mærke - for så har jeg tydeligt spist og snacket mere i løbet af dagen. Jeg er f.eks. vild med indretning og planter. Det giver mig en spænding at tage på loppemarked og finde fine gamle indretningsdetaljer, men det giver mig også spænding at have en dyb og meningsfuld samtale med en veninde, eller have en dansefest herhjemme med min familie... og på det seneste finder jeg spænding i at gå på udflugter midt i skoven med min søn og finde små dyr eller ting, vi kan snakke om ;-) Generelt er det for mig de der situationer, hvor jeg fordyber mig i noget og glemmer tid og sted. For andre er det måske at gå ud, feste, dyrke en aktiv hobby... og i de mere ekstreme tilfælde er det måske rejser, bungyjump, ekstremsport etc. Vi er alle forskellige, og det er så forskelligt, hvordan vi hver især finder spænding, mening og passion i vores liv. Men fælles for alle er at man først og fremmest skal tillade sig selv at have friheden til at mærke efter, hvad man synes er spændende. Og at man prioriterer at finde sin helt EGEN mening og passion - og ikke lader sig holde nede af normer, idealer eller forventninger. At give slip på det, er jo nok det første skridt for de fleste ;-) Jeg håber, at det kunne give lidt inspiration kære.
Læs mere
Læs mindre
Jette Uhre
 

TUSIND tak for dine søde ord Louise :-) Og jeg er SUPER taknemmelig for at få din feedback - det giver mig mere motivation og blod på tanden til at fortsætte med at spytte materiale ud! Så motiverende at vide at det gør en forskel. Så TUSIND tak. Er glad for at jeg kan inspirere dig <3 <3 <3
Læs mere
Læs mindre
Maja
 

Jeg har også svært ved at stoppe, hvis jeg først har købt en pose chips. Jeg undlader så bare at købe. Det kan jeg godt. Jeg har mere problemet, når der er slik eller kage på arbejdet, så er det frit tilgængeligt. Mit største problem er dog ikke "det usunde" men at jeg spiser for meget (sund) mad. jeg kan ikke stoppe før der er spist op -og der burde have været mad til to dage.
Læs mere
Læs mindre
Jette Uhre
 

Hej Maja. Hvis du overspiser i "sund" mad, så handler det formentlig mere om, at du overspiser for at få en tung volumen i din mave, hvilket midlertidigt kan dulme indre uro og stress - fordi du tvinger din krop ind i det para-sympatiske nervesystem hvor dit hovede slapper mere af og der er mere ro. Du kan måske bruge min forrige artiklen omkring at undgå indre uro som inspiration?: https://www.jetteuhre.dk/indre-uro/ De kærligste hilsner, Jette.
Læs mere
Læs mindre
Anja
 

Hold da op hvor du dog lige ramte hovedet på sømmet dér, og satte ord på nogle følelser jeg ikke selv har kunnet sætte ord på. Den med juleaften følelsen, og som om man er et barn igen når man sådan siger til sig selv at "i aften må du godt" ramte mig bare spot on. 1000 tak for at sætte ord på mine følelser for mig!
Læs mere
Læs mindre
Jette Uhre
 

Hvor dejligt at du kunne bruge videoen kære <3
Læs mere
Læs mindre

Skriv en kommentar