Kan mere træning og et lavt kalorieindtag fremprovokere overspisning?

fremprovokere-overspisning

Oplever du ofte, at du får større trang til overspisning, når du træner mere, går på slankekur eller nedsætter dit kalorieindtag?

Har du oplevet at tage lynhurtigt på igen efter at have tabt dig på en restriktiv slankekur? Eller at du har fået sværere og sværere ved at holde vægten, jo flere slankekure du har været på?

I sidste uge fik jeg netop dette spørgsmål:

"Hej Jette.
Kan mere træning og et lavt kalorieindtag fremprovokere overspisning?
Jeg spiser mellem 500- 600 kcal om dagen, og i de perioder, hvor jeg ikke træner, går det ok. Men her efter jul havde jeg planer om at styrketræne 3 gange om ugen, og så lige så stille begynde at øge mit kalorieindtag. Men den sidste måned er min overspisning kommet 1 gang pr. uge... og så har jeg svært ved at begynde at øge mit kalorieindtaget imens, fordi jeg er bange for at tage på. Kan min overspisning komme pga. mere træning og for lavt kalorieindtag?
Hilsen P."

Så i denne uges episode af Mere Glæde og Mindre Overspisning TV deler jeg med dig, hvad mit svar til P var.

Jeg håber, at videoen kan gøre dig klogere :-)

Her er linket til artiklen om "The Biggest Loser".

Husk også at smide en besked til mig i kommentarfeltet nedenfor og fortæl mig, hvad du synes, og om du har nogle personlige erfaringer med det, jeg forklarer i videoen. Jeg ville elske at høre fra dig :-)

Pas godt på dig selv til vi ses igen ♡

De kærligste hilsner,
Jette.

7 kommentarer

Allan Blom
 

Indslaget var super. Jeg skal helt sikkert have overvejet, hvordan jeg får min forbrænding igang igen. Har tabt mig hurtigt og står nu fast på vægten og passer jeg ikke på, stiger den hurtigt. Et lille hjertesuk. Fjern baggrundsmusikken når du taler, vi hørehæmmede, kan ikke skille tale og musik fra hinanden og hører derfor ikke din stemme når musikken er på.
Læs mere
Læs mindre
Laura
 

Kære Jette Jeg er kommet mig efter en spiseforstyrrelse. Jeg spiste stort set ikke, og har været nede og være meget undervægtig. Jeg er nu normaltvægtig, men er begyndt at opleve at jeg overspiser. Jeg får nærmest anfald, hvor jeg spiser til jeg er dårlig, og jeg tager derfor også på. Jeg kan bare ikke komme ud af mønsteret, og efter videoen, tænker jeg også at jeg har en dårlig forbrændning og ustabile hormoner efter at have sultet mig selv i en lang periode. Hvordan kan kan jeg få et et normalt spisemønster? Jeg ønsker ikke at tage på igen, men blot beholde min normale vægt. vh
Læs mere
Læs mindre
AA
 

Hej Jette. Først og fremmest et kæmpe stort Tak til dig, jeg føler at jeg har fået mit liv tilbage:) Jeg stødte på dig da jeg for nogle uger siden Googlede "motivation til vægttab" da jeg følte at jeg ikke længere kunne finde motivation. Tidligere har jeg gennem de sidste 10-15 år været på utallige kure, altid startende med stor motivation, men allerede efter kort tid 1-2-3 mdr faldet tilbage. Herefter pisket mig selv med hvor svag en person jeg er. Jeg har tænkt at jeg bare måtte kæmpe noget mere, sige nej til flere arrangementer og nydelse for ikke at falde i. Mere og mere sur og negativ og ikke plads til andet end dårlige tanker. Så da jeg FØRSTE dag læste noget af alt det du har skrevet og udprintede de 13 skridt sagde jeg med det samme ALDRIG mere slankekur!! Jeg var helt høj og fløj rundt på en glad sky og følte at jeg havde fået mit liv tilbage. Skal siges at jeg altid har været slank og kunne spise alt, men efter 40 års alderen begyndte det at gå den forkerte vej, samtidig med at jeg er overperfektionisk. Så ALT hvad du siger giver så meget mening. Jeg føler nu at jeg er rigtig godt på vej og tænker "nej hvor fantastisk jeg må/kan nyde maden"Jeg har ligefrem fået lyst til at bevæge mig noget mere samt startet på sport- som er sjovt. For mig har det giver stor mening at der skal anden nydelse til for at det ikke bliver maden der bliver eneste nydelse. Nogle dage kan jeg godt tænke er det virkelig rigtig det her, ingen afsavn ingen straf, mon det virker i længden, men når man så læser eller hører dine indslag ja så ved jeg at jeg er på rette vej. Får daglige SMS og det er super lige at blive mindet om at maden skal nydes. Tusinde tak igen for at du har fået mig til at finde glæden ved livet frem igen. Jeg syntes at du formidler budskaberne på en fantastisk måde uden at være nedsættende eller fordomsfuld, kun mange mange roser til dig. Glæder mig til forsat at følge dig. Knus fra den "lykkelige"
Læs mere
Læs mindre
Jette Uhre
 

Hej Laura. Tusind tak for din feedback, og hvor fantastisk at høre, at du er kommet ud af en spiseforstyrrelse. Til dit spørgsmål vil jeg sige, at det aller vigtigste for at balancere din forbrænding og undgå overspisning virkelig er at lytte til din krops naturlige instinkter. Det kan sagtens være, at din krop stadig er i en slags undtagelsestilstand efter din spiseforstyrrelse, og derfor er det jo kun MERE vigtigt, at du lytter kærligt til dens signaler og forsøger at respektere og nære dens behov. Den aller bedste måde du kan støtte din krop er virkelig ved at give den nogle regelmæssige måltider, og så særligt fokusere på NÆRING - frem for at tænke i kalorier. Husk på at det ALDRIG har været meningen fra naturens side, at vi skal tælle kalorier eller holde vores spisning i stram mental kontrol, for at kunne spise balanceret og være sunde og friske. Vi er alle sammen udstyret med en krop der hele tiden kan sende os signaler omkring, hvad den har behov for - og jo før vi lærer at lytte til det, jo bedre :) Så mit korte svar er: lyt til din krop og bliv ved med at arbejde på redskaber til at lære at elske din krop, uanset hvordan den ser ud. En af de største triggere til overspisning og ubalancer med mad ER netop utilfredshed med vores krop og vægt. Så jo mere du kan lære at elske din krop uanset hvad (så du bedre kan lytte til den og så den bedre kan slappe af), jo hurtigere vil din krop og spisning kunne komme i naturlig balance. Jeg siger ikke, at det er nemt. Der findes aldrig nogle holdbare quick-fixes når det handler om vores forhold til mad. Men med tålmodighed og tillid til dig selv og din krop kommer du længst <3 Jeg håber, at det kunne hjælpe lidt. Kh. Jette.
Læs mere
Læs mindre
Jette Uhre
 

Tusind tak Allan. Er glad for at høre, at du kunne li' den :-) Det vigtigste for at få din forbrænding igang igen er i virkeligheden at lytte til din krop og sørge for at dedikere dig til at nære den med regelmæssige måltider hver dag. Fokuser især på NÆRING og KVALITET - frem for at fokusere på kalorier. Jo mere din krop føler sig næret og lyttet til hver dag, jo hurtigere kan den slappe af og vende tilbage til normal tilstand. For nogle betyder det måske en lille vægtøgning for en periode, men det er så vigtigt, at vi har tillid til at lade kroppen gøre, hvad den har behov for rent vægtmæssigt, og at vi så fokusere på vores opgave; nemlig at lytte til kroppens signaler, nære den og respektere dens behov hver dag. Og jeg skal helt sikkert tænke over at skrue mere ned for musikken, mens jeg taler. Tak for tippet :-) Kh. Jette.
Læs mere
Læs mindre
Jette Uhre
 

Årrrh... TUSIND TUSIND tak for alle dine varmende ord AA! :-) Det gør mig virkelig dybt rørt at høre, at mit arbejde har gjort så stor en forskel i dit liv. Det er så fantastisk at høre, at du føler dig så meget på rette vej - alene ved at arbejde med e-guiden, læse mine indlæg og modtage min SMS-servicen! Jeg kan virkelig nærmest fornemme lettelsen, du føler, når du beskriver dét at have givet slip på slankekurene. Puha hvor jeg kender den lettelse og befrielse! Det er det bedste, jeg har gjort for mig selv nogensinde i hvert fald! :-) TUSIND TUSIND tak fordi du tog dig tid til at vende tilbage og fortælle om dine fremskridt og din oplevelse med at afprøve min tilgang og mine redskaber. Det er jeg virkelig dybt taknemmelig for! Der sådan nogle ord som dine, der er med til at holde mig ved ilden og blive ved med at producere indhold her på siden! Så tusind tak for dig AA - jeg glæder mig også til fortsat at have dig med <3
Læs mere
Læs mindre
 

1000 mange tak for svar
Læs mere
Læs mindre

Skriv en kommentar