Sandheden om slankekure

Sandheden om slankekure (billede)

Har du prøvet alle slankekure? Og blamer du altid dig selv, når slankekurene ikke lykkes? Så vil det formentlig gavne dig at lære sandheden om slankekure...

Sommeren nærmer sig, og hvis du har det på samme måde, som jeg havde det engang, har du måske allerede overvejet (eller er ængsteligt bekymret omkring), hvordan du kan tabe dig lynhurtigt inden bikinisæsonen går i gang.

Måske er du allerede blevet fristet af en af de mange slankekure, som findes derude. 

Det kan også være, at du ikke er hoppet på en decideret slankekur, men i stedet er startet på en såkaldt “livsstilsomlægning” (som i virkeligheden ofte bare er et andet ord for slankekure), som måske alligevel indebærer, at du skal sætte en masse mentale regler og restriktioner omkring mad.

Jeg ved, at det kan være fristende at hoppe på en slankekur eller en restriktiv “livsstilsomlægning”, fordi de ofte giver så mange fantastiske løfter om store resultater på kort tid, men jeg vil alligevel råde dig til at lade være.

Selvom de fleste efterhånden ved, at slankekure aldrig virker i længden, så vil det måske overraske mange at høre, at forskning tydeligt har bevist, at slankekure endda ofte gør problemerne meget værre."

Her er bl.a. nogle tankevækkende forskningsresultater:

 • Et hold amerikanske forskere lavede i 2007 en grunding gennemgang af 31 langsigtede studier omkring slankekure, og de konkluderede, at slankekure faktisk er en stor medløber til mere overvægt. Resultaterne viste, at helt op mod 66% af alle, som går på en slankekur, ender med at veje endnu mere 4-5 år efter slankekuren (reference).
 • Et studie fra Finland (2011), som inkluderede over 4000 tvillinger, viste, at de tvillinger, som gennem livet havde forsøgt at tabe sig én eller flere gange på en slankekur, havde 2-3 gange større sandsynlighed for at veje mere, når de fyldte 25, sammenlignet med deres respektive tvilling, som ikke var på kur (reference). Tendensen til at tage mere på efter en slankekur er altså uafhængig af hvilke gener, du har.
 • Flere studier har også vist, at slankekure øger chancerne for overspisning og tvangsoverspisning (reference), og at slankekure er den største medløber til udviklingen af spiseforstyrrelser (reference).

Så ikke alene er slankekure uholdbare i længden, men de forværrer faktisk også vores forhold til mad og gør os mere overvægtige. 

Man kan måske også bare se på, hvad vi rent faktisk kan observere omkring os...

Gennem de seneste 20-30 år har der været mere og mere fokus på vægttab og slankekure, men alligevel bliver antallet af overvægtige i verden ved med at øges, og flere og flere døjer med et forskruet og ubalanceret forhold til mad.

Uanset hvad statistikkerne siger, kan du måske også bare prøve at tage et kig på din egen historie med slankekure; Hvor mange har du prøvet? Hvor mange slankebøger har du hjemme på hylden, der bare står og samler støv? Hvor mange penge har du brugt på fitnessmagasiner gennem dit liv? Har de givet dig de resultater, du ønskede? 

Måske har nogle af dem virket på kort sigt, men hvorfor har resultaterne så ikke holdt i længden? Eller endnu vigtigere... hvad har slankekurene egentlig gjort ved dig og dit forhold til mad på længere sigt?

Slankeindustrien er enormt magtfuld. Det er bl.a. estimeret, at amerikanerne alene hvert år bruger over 60 milliarder dollars på slankekure, slankeprodukter og vægttabsprogrammer. Det svarer cirka til 400 milliarder danske kroner. Jep, du læste rigtigt... 400 milliarder!!!

I mange år har slankeindustrien manipuleret med vores hjerner og pengepung i udbredt grad, og industrien har især haft en tendens til at bilde os ind, at der findes hurtige og simple løsninger på vores ofte meget komplekse udfordringer med mad og vægt.

Slankeindustrien og slankekure bilder os ofte ind...

 • at slankekure altid virker (bl.a. ved at vise ekstreme før- og efter billeder), og hvis du ikke kan overholde dem, eller ikke kan tabe dig på dem, så er det også bare din egen skyld, og så er du bare et svagt menneske med en dårlig viljestyrke
 • at vægttab udelukkende handler om at få mere viden omkring, hvad du "burde" spise
 • at du bare liiiige behøver at vide én lille hemmelighed til hurtigere fedtforbrænding, og så er alle dine problemer løst
 • at der findes én gylden løsning eller én perfekt kost, der passer til alle (og alle kurene har tilsyneladende fundet denne ene løsning, selvom de ofte siger det stik modsatte)
 • at vægttab bare handler om kalorier ind og kalorier ud, og at du bare skal lære at spise mindre og bevæge dig mere
 • at maden er fjenden, og at det bare handler om at lære at "kontrollere" din appetit
 • at du ikke er god nok, som du er, hvis din krop ikke efterlever det perfekte ideal i samfundet, og at du derfor hellere må skynde dig at gøre noget ved det.

Ja... slankeindustrien og slankekurene har mange gode tricks i ærmet, som kan fodre vores frygt for ikke at være gode nok, og blusse ild til vores drøm om en simpel "quick fix" løsning mod vores vægtudfordringer (og alle andre udfordringer i vores liv tilsyneladende).

Men hvad slankeindustrien og slankekure aldrig fortæller os er...

 • at ingen slankekure i verden nogensinde har vist sig at give gennemgående holdbare resultater
 • at ingen læge i verden nogensinde har fundet frem til én gylden løsning, der passer til alle (hvilket også bliver nævnt i denne artikel: "Diet books are full of lies. But they're even worse when doctors write them").
 • at dét at opnå en sund vægt, og et balanceret forhold til mad, ofte er meget mere kompleks end bare at lære om hvad og hvor meget, vi "burde" spise
 • at vægttab ikke bare er en simpel ligning mellem kalorier ind og kalorier ud, men at der er mange andre komplekse faktorer, der spiller ind
 • at vores vægt og forhold til mad i høj grad også er influeret af, hvordan vi har det indeni, hvad vi tænker og føler, og hvilke mentale overbevisninger vi har omkring mad, vores krop og os selv
 • at dét at føle stress, skyld, skam og dårlig samvittighed omkring mad og vægt ofte er mere skadeligt for vores sundhed, end det er at overspise og være overvægtig... og at stress, skyld og skam omkring mad og vægt endda ofte får os til at overspise mere (det bliver ofte en negativ spiral)
 • at vores forhold til mad næsten altid er en afspejling af vores forhold til os selv og vores liv, og at det derfor ofte kræver nogle dybere ændringer i vores liv og inde i os, før vores forhold til mad naturligt kan balancere sig selv
 • at dét at give slip på overspisning og opnå en sund vægt slet ikke handler om personlig power, selvkontrol eller viljestyrke (og at den overbevisning faktisk ofte får os til at dunke os selv i hovedet og overspise endnu mere), men at det i højere grad handler om at få en grundlæggende og kærlig forståelse for vi menneskers biologiske behov og overlevelsesmekanismer, og lære at arbejde sammen med dem, frem for at arbejde imod dem (som de fleste slankekure desværre gør).

Så konklusionen kan måske sammendrages til dette citat:

Slankekure citat.jpg

Man kan måske også bruge denne sammenligning:

Hvis slankekure skulle igennem samme godkendelsesproces, som medicin skal, så ville de aldrig blive godkendt. At gå på en slankekur er som at tage et medicinpræparat mod hoste, som på kort sigt synes at lindre hosten, men på lidt længere sigt viser sig at give folk lungecancer.

Så... er du stadig hooked på alle de restriktive slankekure? ;-)

Hvis du har lyst, ville jeg elske at høre dine tanker i kommentarfeltet under indlægget: 

Har du også svært ved at give slip på de hurtige og restriktive slankekure, kostplaner eller "livsstilsomlægninger"? Hvordan har slankeindustrien manipuleret med din hjerne og pengepung? Hvad tror du, det er for nogle kraftfulde idéer, tanker og overbevisninger, som får os til at blive fristet gang på gang?

Jeg glæder mig til at høre dine tanker ♡

De kærligste hilsner,
Jette Uhre
- Spisepsykologi-ekspert

 

P.S. Er du klar til at slippe de overfladiske slankekure og i stedet indlede en dyb, spændende og mere bæredygtig rejse mod et balanceret forhold til mad? Så tjek også min bog Slip Slankekursmentaliteten.


8 kommentarer

Lenra Simonsen
 

Hej Jette Jeg synes det er en virkelig interessant artikel du har skrevet og jeg er fuldstændig enig! Jeg er en af dem, som har haft utallige problemer med mad og som har skabt disse gennem slankekure i en meget tidlig alder. Jeg tør slet ikke tænke på alle de penge jeg har brugt på alt muligt! Jeg har været anorektisk, overspiser og kastet lidt op med jævne mellem rum. Jeg har også været på et Boot camp forløb, der bestod af ben hård træning 5 gange om ugen og kost på "den rigtige måde" Det lykkes mig at tabe ca. 20 kg i alt, men de er kommet på igen herefter 6 år. Jeg har vejet 10 kg for meget, 20 kg for meget og nu vejer jeg nok 30-40 kg for meget. Så, ja, jeg kender til alt det du beskriver. Jeg er ligesom dig nået der til, hvor jeg kan se, at det ikke er slankekure, der skal til, men istedet en masse andet, der blandt andet handler om selv kærlighed, relationer og meget mere. Dog er en ting sikkert. Løsningen er ikke endnu en slankekur eller livsstils ændring! Jeg får lyst til at nævne, hvad jeg også mener er meget vigtigt at forholde sig til og tage med i forhold til det her med livstil ændring eller slankekure. Og det er det, som jeg anser for det "nye sort" inden for slanke industrien. Nemlig, de her nye "kure", som dem, der udbyder dem IKKE kalder kure, men i stedet kalder noget andet, som f.eks "lær at lytte til din krops signaler " eller noget i den dur. Og her "reklameres" med, at intet er forbudt. Så længe man lærer at lytte til sin krop og hvad den har brug for. Dog, er der nogle ting, som ikke er så gode og som man helst skal undgå, så som gluten, mælkeprodukter og sukker. Jeg har selv været på de her forløb og jeg tabte mig ikke på nogen måde, jeg overholdt heller ikke "reglerne" for programmet. Jeg overholdt dem ikke fordi, at jeg blev helt bims af alle de regler, som der alligevel var, selvom der blev sagt, at der INGEN regler var. Men, er du gal der var mange regler og hvis man ikke overholdt dem, så kunne man jo ikke rigtig forvente den drømme krop, som man så gerne ville have. Så, for mig, var der ingen forskel på dette program eller en slanke kur. Det er som om, at dissse nye forløb, der mener, at gluten, mælk og sukker er bandlyst, lader som om de ikke er en slanke kur og det er det jeg lige vil nævne her, at jeg bestemt mener det er. Jeg er så glad for at læse dit skriv og synes det er så vigtigt med fokus på netop dette! Mange kærlige hilsner fra Lenra.
Læs mere
Læs mindre
Jette Uhre
 

Hej Lenra :-) Hvor dejligt at høre, at du synes om mit skriv, og ja... du har så evigt ret. Slankekure og slankekursmentalitet bliver tit pakket ind i mange forskellige former og udgaver nu om dage, og det er ikke altid til at gennemskue i første omgang. Selv Mindful Spisning bliver ind imellem undervist på en måde, som i høj grad også afspejler samme mentalitet som ved slankekure, hvor det hele stadig har et ængsteligt fokus på vægttab som hovedmålet, og hvor der også er en masse regler og rammer, som man SKAL overholde og gøre helt perfekte, og ellers kan man bare dunke sig selv i hovedet. Tak for dine super gode og interessante tanker omkring emnet Lenra... det giver mig faktisk inspiration til at sætte en mere dybdegående artikel om slankekursmentaliteten og dens mange former på dagsordenen på et tidspunkt :) Så tusind tak for det <3 De kærligste hilsner, Jette
Læs mere
Læs mindre
Lenra Simonsen
 

Selv tak Jette! Hvor blev jeg glad for dit svar! Det er så inspirerende og virkelig dejligt og givende, at vi er flere, der kan har lyst til at gøre lidt op med det her slankekurs paradigme! Vi har brug for et helt andet paradigme, hvor det er noget helt andet, der skal fokus på, end hvad der skal til eller ikke skal til, i jagten på den perfekte krop. Og ja, vi skal egentlig også helt væk fra jagten i sig selv. Jeg glæder mig til at læse din e-guide og læse din kommende artikel! Kærlig hilsen Lenra.
Læs mere
Læs mindre
Gurli
 

Hej Jette Jeg er nødt til lige at kommentere lidt, til trods for, at jeg er enig i, at slankekure ikke rigtig gavner nogen. Jeg vil starte med at springe en " bombe". Jeg er på 5:2 kuren! Jeg er kronisk smertepatient og får en hel del medicin ( der er både appetit og vøgtøgende😳😳). Så jeg kæmper hele tiden med en hjerne, der vil have mad. For lidt mere end to år siden, blev flere Kure afprøvet for åben skærm med forskellige forsøgspersoner. De to fagpersoner der var med som anmeldere af kurene, var Jerk Langer, der er læge og Louise Bruun, der bla er ernæringsekspert. Jeg har stor respekt for dem begge. På forhånd tænkte jeg: jeg har prøvet de Kure, der er værd at prøve og ingen skal få mig til at faste...... Lige indtil Jerk Langer i slutningen af programmet siger, at mange smertepatienter får det bedre! Så var jeg på! DET VIRKER! Jeg er bare noget bedre smertedækket, har et noget højere funktionsniveau og har lagt næsten al den ekstra smertestillende jeg tog i løbet af dagen, på hylden. Jeg får stadig de to stærke præperater og dem kommer jeg nok ikke sådan af med, men det ekstra jeg tog i løbet af dagen er faktisk næsten væk. Jeg kan mere. Jeg kan klare mere med mine børn. Jeg er bare bedre i stand til at nyde det liv, jeg har fået. MEN det er jo også en kur. Jeg skal nøjes med 500 kal to dage om ugen. Det giver mig lyst til at spise mere på de andre dage. For min stakkels medicinpåvirkede hjerne har jo måttet undvære to dage om ugen! Det er så meget en balancegang. Jeg har været stoppet fem måneder og der måtte jeg tilbage på al det medicin, som jeg tog fra begyndelsen. Jeg var igen meget mere patient! Jeg måtte bare lige pippe dette ud. Din gratis guide virker stadig for mig og jeg er blevet så god til at mærke mig hele tiden for at undgå at proppe mad i munden, når jeg egentlig er træt, ked af det , har ondt osv. Så TAK! Din viden og store indsigt virker! Kærlig hilsen Gurli
Læs mere
Læs mindre
Jette Uhre
 

Hej Gurli. Tusind tak for at du deler dine tanker 😊 Og ja, jeg kan godt forstå, at du fik lyst til at "pippe" det ud, at 5:2 kuren har hjulpet dig mod smerter. Det lyder rigtig skønt for dig, at du har fundet noget, der hjælper dig i perioder, og som kan gøre livet nemmere for dig at holde ud ❤ Tusind tak for at du bringer noget debat omkring det på banen Gurli, det er super relevant det, du skriver, og det giver mig lige lyst til at supplere med mine tanker omkring det - hvis det er okay 😊 Som jeg ser det, er der er tre aspekter af det, du skriver: For det første vil jeg understrege, at jeg bestemt heller ikke har noget imod kure i det hele taget. Nogle gange kan vi have særlige helbredsproblemer, der kræver, at vi i perioder går på en særlig "medicins diæt". Det kan ind imellem være nødvendigt for nogle...også når det f.eks. gælder deciderede allergier og intoleranser. Jeg ved også, at det kan være meget sundt for kroppen at faste eller "detoxe" ind imellem, så fordøjelsen og kroppen kan få ro til at regenerere sig selv. Det kan jeg også ind imellem mærke, at min krop har behov for, og så tager jeg måske en dag eller to hvor jeg f.eks. overvejende spiser grøntsager og frugt, fordi det virkelig FØLES godt, og det er det, jeg har lyst til. Det kan være helt fint at gøre sådan i perioder, hvor man virkelig mærker, at det har kroppen behov for, eller hvis det måske overvejende er af medicinske årsager... men sagen er bare, at hvis man vil bruge det som en strategi til at tabe sig og balancere sit forhold til mad i længden, så er det bare MEGET sjældent, at jeg har set eller hørt om, at det faktisk har holdt i længden eller har bidraget til et bedre forhold til mad. Jovist, måske vil det virke for ganske få i længden, men for den overvejende del af befolkningen er det bare ofte med til at gøre deres forhold til mad mere ubalanceret. For det andet vil jeg også sige, at det er måske heller ikke et spørgsmål om, om slankekure og kure virker, når vi er på dem - for det gør de jo oftest. For de fleste mennesker er det slet ikke svært at tabe sig mange kilo hurtigt på en slankekur, men det er bare en helt anden historie, når vi taler om, hvad der fungerer i længden. Rigtig mange af de mennesker, jeg taler med omkring overspisning og vægtproblemer, har netop prøvet at tabe sig ENORMT mange kilo på kort tid (endda over flere omgange) ved at virkelig "tage sig sammen" på en stram slankekur for en periode. Når man kun kigger på vægttab i sig selv, så er det egentlig let nok for de fleste, men problemet er jo bare, at metoden stort set ALDRIG holder i længden, og at de fleste ender med at tage det hele på igen - og ofte mere til. Som du også selv beskriver, at der sker for dig, så vil dét at faste netop ofte aktivere vores indbyggede overlevelsesmekanismer og få os til at ville spise endnu mere for at kompensere, når der så endelig er mad tilgængeligt igen. Det er helt naturligt. Derudover vil hjernen også ofte signalere kroppen til at nedsætte forbrændingen, som måske gør, at når man netop er færdig med sine fastedage eller sin kur, så kan det godt være, at man har tabt sig, men man vil så også meget hurtigere tage det hele på igen. For mennesker, der IKKE har udfordringer med mad eller vægt, er det sikkert en super fin strategi til at udrense lidt ind imellem... men når vi taler om at opnå en sund vægt og et balanceret forhold til mad, så er der bare ingen beviser for, at det holder i længden. Tværtimod. Som noget helt tredje kan man jo også spørge sig selv: "Hvad er det egentlig jeg ønsker med et vægttab?". Rigtig mange beskriver for mig, at det de faktisk ønsker sig med et vægttab er at føle sig mere fri, føle mere ro, mindre stress, at være gladere og at hvile mere i sig selv - og så er der den, jeg næsten altid hører "At ikke hele tiden skulle bekymre mig om, hvad jeg spiser, men bare kunne slappe af omkring det og nyde livet". Så man kan sige, at uanset om en slankekur så faktisk virker rent vægtmæssigt (når man bliver ved med at være på kuren, hvilket de færreste kan, fordi det ofte strider imod vores biologi), vil det så i virkeligheden bidrage til det, vi netop ønsker os med vægttabet på et dybere plan? ... Friheden, roen, nydelsen, glæden og afslapningen omkring mad? Det er meget sjældent, at slankekure faktisk bringer de ting med sig, som vi i virkeligheden ønsker os, og hvor er vi så henne? Min oplevelse er også, at mange mennesker så netop ryger tilbage i overspisning igen efter noget tid, fordi de stadig ikke har opnået alle de indre følelsesmæssige behov, som de i virkeligheden længtes efter. Så... der er ingen tvivl om, at vi kan tabe os mange kilo på kort tid ved at faste eller være på en meget restriktiv slankekur. Jeg er heller ingen tvivl om, at dine smerter bliver bedre, når du er på 5:2 kuren... men spørgsmålet er jo bare, hvorvidt det er naturligt og realistisk for os at blive ved med at bruge strategien i længden... og hvad der så sker med vores krop og spisning, når vi er nødt til at "hoppe af" kuren igen... og hvad det EGENTLIG gør ved vores forhold til mad på længere sigt. Spørgsmålet omkring, hvad der virker på langt sigt, er jo netop ofte en helt anden kategori 😉 Vægttab, slankekure og overspisning ER nogle meget komplekse emner, som vi sikkert vil blive ved med at debattere langt ud i fremtiden. Vi vil jo nok netop aldrig nå frem til en løsning, som passer til alle - for vi er jo alle sammen meget forskellige.. og jeg tænker egentlig bare, at vi som udgangspunkt ville gøre os selv en stor tjeneste ved blot at indrømme og skabe mere fokus på HVOR kompleks det egentlig er, og få øjnene op for, at det ikke altid er så simpelt, som slankeindustrien ind imellem får det til at lyde til. Så ville der nok i det mindste være en del mindre selvbebrejdelse og en del mere tålmodighed omkring det, og måske også mere fokus på rent faktisk at dykke ned i de dybere og mere komplekse løsninger ❤ 😊 Jeg håber, at det er okay, at jeg lige "pipper" tilbage med mine tanker 😉 ... og du skal have TUSIND tak for at dele dine refleksioner omkring emnet her på siden. Det er virkelig skønt og givende. Du skal også have tusind tak for de fine ord om min guide 😊 Det gør mig super glad at høre, at den har hjulpet dig på din vej Gurli, og jeg ønsker dig bare alt det bedste fremover... og jeg håber selvfølgelig, at du bliver ved med at være "med" her på siden også ❤ 😊 De kærligste hilsner, Jette
Læs mere
Læs mindre
Maj Wismann
 

Hej Gurli Jeg har selv lige både set dokumentaren med Michael + læst de to bøger, og han siger jo netop, at 5:2 jo faktisk ikke er en kur, men en livsstil. Pointen er ikke, at man kun skal faste let i en periode, men netop resten af livet. Jeg synes faktisk, at det er misvisende, at de i den danske oversættelse kalder det for en "kur", og det er det ikke. Det er faste - og en del af faste er vægttab, men sundhedsmæssigt er der langt større fordele end vægttab, som jeg har læst det i bøgerne af Michael og Mimi. Jeg har netop selv startet (kører på 3 uge nu) på 5:2 "kuren", fordi jeg i forvejen havde det fint med at faste, men bare gerne vil kende til endnu mere om det. Og en af grundene til, at jeg netop IKKE har ville læse om 5:2 før har netop været, at det har været beskrevet som en kur, og som Jette så fint skriver, så virker slankekure ikke. Så da det gik op for mig, at det, at de har valgt at kalde det for en "kur", faktisk er et markedsførings-tricks, så blev jeg sgu sur, fordi jeg jo havde læst og gået i gang meget før, hvis de havde kaldt det det, som det er nemlig en livsstils-ændring, hvor man resten af livet faktisk skal bruge let-faste. SÅ - de skulle tage at kalde det det, det er - en ændring i livsstil/kostvaner - og ikke en kur. For en kur er noget der slutter, og som er periodevis. Jeg er i øvrigt voldsomt glad for den lette faste, og det er skønt at have fået alle de lækre opskrifter i bøgerne :-D Kh, Maj
Læs mere
Læs mindre
Heidi Bille
 

Super god artikkel Jette 🤗👍 Jeg er meget enig. Jeg har, i årenes løb, været på rigtig (rigtig) mange kure og de har virket ... i en periode. For efter kuren gjorde jeg som jeg plejede, og tog på igen. Mit problem er ikke mad. Jeg spiser alt det rigtige mad (altså varieret, elsker fisk, kylling og grønsagen) MEN jeg spiste ikke nok mad ... I stedet for spiste jeg slik ... i snit 400 gr vingummi m.m om dagen. Jeg blev ikke sulten (det tror da f*****), hjernen fik jo al det sukker, den havde brug for - uden at arbejde for det. Det kunne gå hele dage, hvor jeg "glemte" at spise mad = 35 kilos overvægt. Læg mærke til, at jeg skriver i datid 😃 I midten af januar besluttede jeg, at stoppe med at spise slik - fuldt stop. Det har holdt siden (og har ikke haft én bivirkning) OG jeg spiser mad igen ... og bliver sulten OG i dag 3 måneder efter, har jeg smidt de første 10 kilo meget langt væk. Jeg fortsætter stille og roligt med at smide kiloene. Vil ikke på kur - for så er det eneste, jeg kan tænke på, alt dét jeg ikke må spise. Når sommeren lokker med is, vil jeg nyde at spise dem 😊 Når jeg så kommer læmgere ned i vægt, træder psykken ind (det ved jeg fra tidligere) og denne gang, søger jeg hjælp til at komme gennem dét. SÅ ingen kur til mig, ingen livsstilsændring - bare sund fornuft 😃👍
Læs mere
Læs mindre
Jette Uhre
 

Tusind tak for din kommentar Heidi :) Jeg er glad for, at du kan nikke genkendende til, at slankekure ikke virker, og det lyder som en super god og holdbar rejse, du i stedet har indledt. Super godt at høre, at du denne gang vil have den psykologiske del med, når det bliver relevant. Det er nemlig også min erfaring fra klienter, at dét at mentalt vænne sig til en ny livsstil, og den "nye "krop, man pludselig er i, kan være enormt udfordrende og angstprovokerende (især hvis vægttabet er sket meget hurtigt). Så det kræver nogle gange lidt mental og psykologisk støtte at "blive" i den nye tilstand og tillade sig selv at blive ved med at have det godt :) Jeg ønsker dig det bedste på din rejse fremover <3
Læs mere
Læs mindre

Skriv en kommentar