Sådan føler du dig godt tilpas i en bikini (uanset din størrelse)

Komfortabel i bikini

For nogle uger siden var min kæreste og jeg på ferie i Grækenland, og for første gang i mange år, lagde jeg mærke til, at jeg ikke havde én eneste bekymring om, at skulle hoppe i min bikini.

IKKE EN ENESTE!!! :-)

Selvom jeg har prædiket imod slankekure i en del år efterhånden, vil jeg faktisk gerne indrømme, at starten af bikinisæsonen alligevel ofte har været det ene tidspunkt på året, hvor jeg stadig kunne finde på at hoppe på en eller anden crazy slankekur.

For det meste har min "craziness" kun varet i et par dage, indtil jeg har fået et ædeflip og endnu engang indset, at det der med slankekure er og bliver en super dårlig idé.

Selvom jeg altså gradvist har arbejdet med at slippe ud af slankehelvede og lært at elske min krop, som den er (uanset hvor meget jeg vejer), så er det faktisk den første sommer, hvor jeg hverken har haft den mindste paniktanke om, at jeg burde tabe mig inden bikinisæsonen, eller én eneste bekymring om at skulle hoppe i min bikini... og det er faktisk til trods for, at jeg vejer et par kilo mere lige nu, end jeg har gjort de seneste somre.

Det er virkelig den mest befriende følelse, at kunne nyde sol, sommer, ferie og strand, uden en masse drænende bekymringer om at skulle hoppe i en bikini - og jeg kan kun ønske den følelse for alle!!!

Derfor vil jeg rigtig gerne dele med dig, hvad jeg især har gjort for at føle mig 100% godt tilpas i min bikini, sådan så du også kan få en dejlig, afslappet og nydelsesfuld sommer - uanset hvordan din krop ser ud 

4 tips til at føle dig godt tilpas i en bikini:

1. Investér i en komfortabel bikini/badetøj

En stor del af det, at føle os godt tilpas i det tøj vi har på, handler faktisk ikke så meget om, hvilken form vores krop har, eller hvordan vores tøj ser ud, men det handler i langt højere grad om, hvor godt tilpas vi føler os rent fysisk... og det samme gælder faktisk, når du vil føle dig tilpas i din bikini.

Derfor vil jeg anbefale, at du først og fremmest investerer i en bikini, som sidder komfortabelt på dig, og hvor der ikke er noget, der nager eller strammer for meget nogle steder.

Du kan selvfølgelig også vælge at hoppe i en badedragt, hvis du føler dig fysisk bedre tilpas med det (men lad være med at gøre det, hvis det kun handler om, at du vil gemme din krop væk).

Jo mere du føler dig fysisk godt tilpas i din bikini, desto mere skøn, afslappet og tiltrækkende vil du også se ud og føle dig.

2. Fokusér på din udstråling

Husk på, at hvad andre mennesker først og fremmest lægger mærke til, er din udstråling.

Modsat hvad mange tror, så er det faktisk sjældent de ekstra deller eller appelsinhud, som folk lægger mærke til - men det er først og fremmest din energi og udstråling.

Vi mennesker mærker først og fremmest hinandens energi... og sandheden er, at du kun ser så akavet ud i din bikini, som du føler dig.

Jo mere du kan udstråle en energi, som fortæller, at du har det godt med dig selv i din bikini, desto mere lækker og tiltrækkende bliver du ikke alene i andres øjne, men også i dine egne.

3. Prioritér nydelse og sjov

Når du skal til stranden i bikini, så prøv at fokusere på, hvorfor du gerne vil være der.

Hvad er dit mål med strandturen?

Hvad vil du gerne have ud af, at kunne ligge på stranden i din bikini?

Jeg gætter på, at formålet med at tage til stranden formentlig ikke er, at prøve at imponere andre mennesker eller overbevise dem om, at du er lækker nok i en bikini. Du tager formentlig til stranden for at slappe af og nyde solen, eller for at have det sjovt med din familie eller venner.

Så prøv at give slip på fokus omkring, hvordan du ser ud i din bikini, og fokusér i stedet på, hvad du kan nyde ved strandturen, og hvordan du kan have det så sjovt som muligt.

Ja, du må faktisk gerne være lidt egoistisk (på den gode måde) og tænke; “Hvad er mit mål med den her strandtur?", "Hvorfor er jeg her?", "Hvad vil jeg gerne have ud af at ligge her i bikini?”.

På den måde får du mere fokus på, hvad det virkelige formål med strandturen egentlig er for dig, frem for at bekymre dig om, hvad andre mener eller tænker.

4. Vær et positivt forbillede

Noget af det, som hjælper mig aller mest, når jeg sidder på stranden i min bikini og måske kommer til at føle mig en smule utilpas, er at spørge mig selv;

Hvilket forbillede vil du gerne være for andre kvinder?

Hvilke energier og budskaber vil du gerne sende ud i verden?

Jeg ved ikke med dig, men jeg vil virkelig ikke bidrage til en verden, hvor vi bliver hjernevaskede til at tro, at vi kun er gode, smukke eller sexede nok, hvis vores krop er en bestemt størrelse eller form.

Jeg vil gerne være et godt forbillede og være med til at gå forrest om at ændre de begrænsende tanker, og det negative og firkantede syn, som vi i mange år har haft på kroppen.

Kropsskam og vægtbekymringer har allerede kostet rigtig mange kvinder (og mænd) i verden enormt meget smerte, stress og bekymring.

Jo mere jeg fokuserer på, at jeg skal være et positivt forbillede for andre kvinder og vise, at man godt kan føle sig tilpas og lækker i en bikini med blød mave og appelsinhud på lårene, desto nemmere bliver det for mig at slappe af i min bikini.

På den måde gør jeg det til en mission med et højere formål, at føle mig godt tilpas i min bikini.

Nu kan det godt være, at du tænker; "Jaja Jette, det kan du jo sagtens sige, men du er jo heller ikke overvægtig".

...og nej, det er jeg måske ikke, men jeg vil faktisk mene, at dét at jeg kan føle mig meget mere tilpas med min krop i en bikini nu - til trods for, at jeg vejer mere nu, end jeg har gjort de seneste somre - faktisk bare viser, at et positivt kropsbillede udelukkende er et mentalt og indre arbejde, og at det ikke har noget som helst med vores krops egentlige størrelse at gøre.

Læs også: 8 tips til et mere positivt kropsbillede

Jeg håber, at du kan bruge mine tips, og jeg ønsker dig den skønneste, mest afslappede og selvkærlige bikinisæson.

Rigtig god sommer ☼

De kærligste hilsner,
Jette Uhre
- Spisepsykologi-ekspert.

 

P.S. Er du bange for, at hvis du accepterer din krop, som den er nu, så vil du aldrig opnå en sund vægt? ... Så læs også dette indlæg.

 

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!

Skriv en kommentar