Elsk din krop NU - og få den krop du ønsker dig

En sætning, som jeg ofte hører mine klienter sige, er; “Jamen hvis jeg accepterer og elsker min krop, som den er nu, så vil jeg jo aldrig tabe mig?"

Nogle gange har vi en tendens til at tro, at jo mere vi hader eller ignorerer de ting, vi ikke vil have i vores liv, desto hurtigere går de væk.

Men har du nogensinde hørt om udsagnet “What you resist persist”? Udsagnet går ud på, at alt det, vi hader, strider imod eller nægter at acceptere, ofte vil være det, som bliver ved med at være der.

And guess what? ... Dette samme gælder for de ekstra kilo på din krop.

Mange kvinder har en tendens til at tænke “Hvis jeg hader min krop nok, SÅ vil jeg tage mig sammen til at spise sundere og motionere mere”... men er det virkelig sådan, det fungerer?

Overvej det lige...

Ville du f.eks. være særlig motiveret for at give lækre, nærende og værdifulde gaver hver dag til en person, som du nægtede at acceptere og elske?

I virkeligheden er det sådan, at jo mere du accepterer og elsker din krop, som den er lige nu, desto mere vil du have lyst til at behandle den med omsorg og kærlighed ved at give den sund mad og regelmæssig motion.

Kun når du lærer at acceptere din krop, præcis som den er lige nu, vil det blive let som en leg for dig at træffe de sundeste valg for dig selv. Selvfølgelig kan du godt tabe dig nogle kilo, selvom du hader din krop, men det vil sandsynligvis blive en fandens hård kamp for dig. Så længe du ikke elsker din krop, vil du nemlig aldrig kunne være naturligt motiveret for at give den sund og nærende mad - frem for at sabotere den med junkfood og søde sager. Og så længe din lyst til selvsabotage stadig ligger og ulmer i baggrunden, er der også meget stor chance for, at dit vægttab ikke vil holde i længden.

Så hvorfor ikke gøre det hele meget nemmere for dig selv?

Hvorfor ikke sigte efter at lære at elske din krop NU, så du kan blive naturligt motiveret for at behandle din krop med kærlighed og respekt - frem for bare at sætte drænende forbud for dig selv hver dag?

Jeg ved, at det måske kan være en stor mundfuld, at skulle begynde at elske din krop, som den er lige nu, hvis du i mange år har forsøgt at hade de ekstra kilo væk... men husk på, at din krop er lige så interesseret i at være sund og slank, som du er.

Din krop er ikke imod dig, og din krop har ikke gjort noget som helst galt.

Tro mig når jeg siger, at det ikke er din krop, der fortæller dig, at du skal spise den der pose slik hver dag, og det er bestemt heller ikke din krop, der fortæller dig, at du skal blive ved med at spise, selvom du ikke er sulten.

Den stemme, som fortæller dig disse ting, er formentlig bare den indre kritiske og selvsaboterende stemme i dit hovede - og dén stemme vil du netop bare fodre endnu mere, når du hopper med på dens negative og dømmende tanker omkring din krop.

Det mest ironiske ved det hele er, at dine negative tanker omkring din krop faktisk også rent fysiologisk forhindrer dig i at opnå en sund og balanceret vægt.

Når du tænker negative tanker om dig selv, så udskilles der flere stresshormoner i din krop, og med flere stresshormoner i kroppen gør du det nærmest til en umulig opgave for dig selv at tabe dig, fordi det er med til at øge fedtlagringen omkring din mave og give dig mere lyst til at overspise i søde og fede ting.

Så... skal vi ikke bare blive enige om, at det er en MEGET bedre strategi, at du begynder at elske din krop fuldstændig, som den er lige nu?

Hvor skønt ville det ikke være, hvis du kunne slippe de negative og tyngende tanker omkring din krop, så du kunne bruge den ekstra energi på en masse positive og konstruktive ting i stedet?

Hvor skønt ville det ikke være, hvis du hver dag med lethed kunne vælge de ting, som du ved er bedst for din krop, fordi du var overbevist om, at den fortjener det bedste?

Slip ud af kropsfænglet og lær at elske dig selv, som du er. Klik her for at få hjælp allerede i dag <---

Elsk din krop på den ÆGTE måde

Hvis du lige nu sidder og tænker "Jamen, jeg har jo prøvet at acceptere og elske min krop, som den er, og det fik mig bare til at spise endnu mere!", så overvej lige en ekstra gang, om du rent faktisk accepterede og elskede din krop, eller om du i virkeligheden bare ignorerede den?

Der er nemlig en enormt stor forskel på at acceptere og ignorere.

Faktisk er dét at ignorere din krop meget værre end at hade den, fordi du på den måde bevæger dig endnu længere væk fra at kunne kommunikere med den og lytte til dens behov.

At elske din krop på den ÆGTE måde vil sige, at du respekterer den, anerkender den, lytte til dens behov og behandler den med værdighed. Ikke kun fordi den er slank, ikke kun fordi den lever op til det perfekte kropsideal, men fordi den er DIN, og fordi den er det eneste, som med garanti vil være med dig gennem hele dit liv.

At anerkende og acceptere din krop betyder ikke, at du ikke må drømme om en krop, der er slankere, sundere og stærkere... men hemmeligheden ligger i at gøre begge dele.

Du kan sagtens acceptere og elske den krop, du har nu, og samtidig arbejde sammen med den omkring at nå et sted hen, som er meget bedre for jer begge.

Såå... hvis du allerede har forsøgt at hade din krop i mange år, og det ikke har virket, hvorfor så ikke prøve noget nyt? Hvorfor ikke prøve at elske din krop betingelsesløst? ... Bare for en periode... og se hvad der sker?

Elsk din krop NU - sådan gør du:

At lære at elske din krop er ligesom med så meget andet; øvelse gør mester. Så hvis du har mod på det, vil jeg gerne udfordre dig til at øve dig i at elske din krop i denne uge, ved at lave en lille kropsceremoni.

Sæt noget tid af i kalenderen, køb en lækker kropsolie, gå hjem og tænd nogle stearinlys, sæt din yndlingsmusik på og smør din krop ind i olie fra top til tå. Husk at gøre det langsomt og med kærlighed - især på de områder af din krop, som du mindst kan lide.

Mens du smører dig ind, vil jeg invitere dig til at give din krop en KÆMPE stor undskyldning!

Giv gerne en specifik undskyldning til hvert område af din krop, som du kommer til. Sig undskyld for de negative ting, som du har tænkt eller sagt om dette område, og lov din krop, at i for eftertiden vil samarbejde om at nå dertil, hvor i begge to gerne vil hen.

Dette er en helt simpel øvelse, som ikke kræver særlig meget mere end lidt kropsolie og en halv time ud af kalenderen, men jeg taler af egen erfaring (og ud fra mange af mine klienters erfaringer), når jeg siger, at denne øvelse giver SÅ meget igen!

Et af de områder på min krop, som jeg har hadet aller mest gennem årene, er min mave. I dag har jeg lært at elske og sætte pris på dens blødhed, og jeg mærker tydeligt, at jo mere jeg elsker og accepterer min mave, som den er, desto mere har jeg lyst til at give den mad, som jeg ved, er godt for den.

Der er altså ingen grund til at frygte, at du ikke kan tabe dig, hvis du elsker din krop, som den er nu. Prøv f.eks. at se dit forhold til din krop som et forhold til en god ven/veninde; jo mere kærlighed du giver den, desto mere kærlighed giver den tilbage.

I bund og grund handler det om at kunne lytte til din krop og give den det, den fortjener, og så kan jeg garantere dig for, at den vil give dig det igen, som du fortjener.

Så kære du...

Elsk din krop, fordi den er din.

Elsk din krop, fordi den gør sit bedste.

Elsk din krop, fordi den altid vil være med dig.

Elsk din krop, fordi den har noget vigtigt at sige til dig.

Elsk din krop som den er, så vil den elske dig igen.

Jeg håber, at du føler dig inspireret til at begynde at elske din krop NU, og jeg ønsker dig alt det bedste på din vej 

De kærligste tanker,
Jette Uhre
- Spisepsykologi-ekspert.

 

P.S. Hvordan har du det med din krop? Hvad forhindrer dig i at elske din krop, som den er? Jeg vil elske at høre dine tanker i kommentarfeltet nedenfor.

Læs også:

8 tips til et mere positivt kropsbillede

"Hvis jeg hader min krop, kan jeg bedre tabe mig"

3 kommentarer

Serap
 

Hej Jette, God tekst! Inspirerende! Hilsener, Serap
Læs mere
Læs mindre
Sandra
 

Dét skal jeg prøve! Virkelig god tekst og det giver virkelig god mening! Efter at jeg er begyndt at have et mere positivt syn på min krop (ikke at jeg ikke vil tabe mig, for det vil jeg stadig gerne) så har oplever jeg at den laaaangsomt forandrer sig for øjnene af mig. Jeg er begyndt at smøre ekstra creme på maven efter badet og sidder bevidst og aér min mave, hvis jeg ser tv. Og jeg synes at se (eller også er det mine øjne der bedrager) at min lille topmave så småt svinder ind :-) Så jeg vil helst sikkert forsøge med andre kropsdele også :-)
Læs mere
Læs mindre
Lotte
 

Rigtig god tekst! Jeg er stadig igang med at tabe mig men har bestemt haft rigtig svært ved det da jeg er rigtig dårlig til at modstå søde sager! Jeg er dog ved at have fundet en rytme og kende mig selv lidt bedre. Jeg har hele tiden svært ved at kigge på min egen krop for man ligger kun mærke til de negative tin, men jeg er automatisk begyndt at kigge mere på min krop idet jeg træner og løber, og jeg tror dette indlæg fra dig vil hjælpe mig et stort skridt på vej. Har indset at det at elske sin krop gør at man får lyst til at leve sundt for man ved at man derfor kommer til at elske den endnu mere, hvilket er en ubeskrivelig rar og selvsikker følelser! Tusinde tak fordi du hjælper mig videre fra hvor jeg er nu :-) Når først man kender sig selv, sine stærke og svage sider, og hvornår det er man taber modet, så er det man skal sejre over "den gamle jeg" og elske den nye som bliver ved med at kæmpe!
Læs mere
Læs mindre

Skriv en kommentar