Blog

Slankekursmentalitet vs. intuitiv spisning - hvad er forskellen?

Slankekursmentalitet vs. intuitiv spisning.png

Hvad er egentlig forskellen mellem at have en slankekursmentalitet og have et balanceret forhold til mad og krop?

Har man pr. definition en slankekursmentalitet, når man siger nej tak til kage, eller når man træner i et fitnesscenter? Og SKAL man spise slik, is, chips, kage eller chokolade hver dag for at kunne påstå, at man har et intuitivt forhold til mad?

Jeg oplever, at mange er forvirrede over, hvad den grundlæggende forskel er, og jeg støder...

Læs mere…

Er overspisning dit frirum i hverdagen?

Er overspisning dit frirum.png

Overspiser du ofte for at opnå frihed?

Føles din overspisning tit som en slags flugtvej enten fra regler og forbud omkring mad... eller måske fra pligter, forventninger og krav fra omverdenen?

Hvis du oplever dette, så kan det handle om, at du ikke nærer din indre frihedskæmper nok.

I denne video fortæller jeg om, hvad den indre frihedskæmper er, samt to måder du kan nære den på, så overspisning ikke bliver dens eneste...

Læs mere…

Forlader du din krop, når du har overspist?

Forlader du din krop.png

De fleste, der døjer med overspisning, starter ofte direkte ud med at fokusere på, hvordan de kan UNDGÅ overspisning. Når de så kommer til at overspise, føler de måske, at deres mission er mislykket, og så kan det hele være lige meget.

Men alt er ikke ødelagt, så snart man har overspist.

Faktisk er det tit meget mere effektivt at starte ud med at arbejde på, hvordan vi kan få mest mulig læring og...

Læs mere…

Derfor skal du forkæle dig selv, når du har overspist

YouTube GRAFIK (13).png

De fleste mennesker har en tendens til at slå sig selv i hovedet og føle selvhad, skyld og skam, efter de har overspist. I mange år var dette også min foretrukne strategi, selvom det i virkeligheden bare forværrede min overspisning.

I denne uges video forklarer jeg helt konkret, hvorfor det er MEGET bedre at du øver dig i at forkæle dig selv og give dig selv så meget mulig omsorg, kærlighed og nydelse, efter du har overspist.

Det kan...

Læs mere…

Roden til stress

YouTube GRAFIK (12).png

Stress er en af de største årsager til overspisning, og derfor er det selvfølgelig vigtigt at arbejde med at undgå stress, hvis du vil balancere dit forhold til mad.

Stress bliver ofte omtalt som noget, der har mange forskellige årsager. Selvfølgelig er der mange små tiltag i hverdagen, der kan hjælpe os til at reducere stress... men i min mening handler roden til stress og frygt kun om én ting.

Én enkelt følelse....

Læs mere…

Derfor har du svært ved at stoppe igen, når du spiser "usundt mad"

YouTube GRAFIK (17).png

Kender du det, at du slet ikke kan stoppe igen, når først du har åbnet en pose slik eller chips?

For en del år tilbage var det også realiteten for mig.

I mange år troede jeg, at det hele handlede om indeholdet i det mad, jeg vurderede som værende usundt mad - og at den slags mad var en farlig fjende, der "hijackede" min hjerne.

Derfor havde jeg sådan et ambivalent forhold til det, hvor jeg satte restriktioner, men alligevel altid havde lyst...

Læs mere…

Sådan undgår du indre uro

Indre uro.png

Kommer du tit ind i perioder, hvor du føler indre uro og hele tiden flygter fra følelsen ved at dulme med mad?

Sådan nogle perioder havde jeg konstant for nogle år tilbage, og de varede ofte i flere uger! Men jeg har i dag fundet frem til en løsning, der VIRKELIG har reddet mig fra meget indre uro og overspisning.

I denne uges video deler jeg, hvad løsningen er, og så får du 2 konkrete skridt til hvordan du bedst bruger løsningen....

Læs mere…

Din kost er vigtig - men af andre grunde end du har lært!

din-kost-er-vigtig.jpg

Som jeg skrev i dette blogindlæg for et par uger tilbage, så var der en periode undervejs på min rejse mod et balanceret forhold til mad, hvor jeg gik så meget over i slankekursmentalitetens modpol, at jeg faktisk blev totalt ligeglad med, hvad jeg puttede i munden.

På mange måder tror jeg, at det var meningen, at jeg skulle helt ud i den anden ekstreme ende af skalaen, før jeg kunne se klart, hvad et balanceret forhold til mad i virkligheden er.

...

Læs mere…

"Nu har jeg ødelagt det, så kan jeg lige så godt fortsætte"

oedelagtdet.jpg

En af de største begrænsninger jeg ofte ser hos deltagerne på mit mentorforløb er at de har en meget sort/hvid-tankegang omkring mad.

Du kender det måske selv… du lægger en perfekt plan for, hvad du må/ikke må spise, men så snart du har overtrådt den en lille smule, tænker du “nu har jeg ødelagt det hele”, og så overspiser du endnu mere.

Hvis der er noget, jeg gang på gang...

Læs mere…

Den største årsag bag impulsiv spisning

Impulsiv-spisning.jpg

I mit arbejde som spisepsykologi-ekspert har jeg gennem årene lagt mærke til en del fælles “træk” for de kvindelige klienter, jeg har haft, der især døjer med impulsiv spisning (som jeg også selv gjorde engang).

For det første er det ofte kvinder, der har en dyb mistillid til sig selv og sin egen krop. De er generelt meget forvirrede over, hvad der er rigtigt for dem (især i forhold til mad), fordi de udelukkende...

Læs mere…